Siirry suoraan sisältöön

Juhlien päivä Savitaipaleella

 Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen kirkko oli sunnuntaina niin täynnä, että virsikirjat loppuivat kesken. Vietettiin kirkkoherra, lääninrovasti Ossi Hjerpen eläkkeelle siirtymis juhlaa.

seurakuntakotikin täyttyi ääriään myöten onnittelijoista ja juhlijoista.

Seurakuntakotikin täyttyi ääriään myöten onnittelijoista ja juhlijoista.

Viimeinen virkasaarna oli erityisellä tavalla hieno, se paljasti papin takaa ihmisen, kuten kolleega onnittelupuheessaan mainitsi. Saarna oli kertomus nuorukaisen kipuilevastakin tiestä teologian opiskelusta eri mutkien kautta Savitaipaleelle lähes 19 vuotta sitten. Se oli hyvin inhimillinen saarna.

Ilmankos sitten seurakuntakotikin täyttyi ääriään myöten onnittelijoista ja juhlijoista.

Tässä ovat vuorossa työtoverit.

Tässä ovat vuorossa työtoverit.

 

Tässä kunnan edustajat.

Tässä kunnan edustajat.

Varsin kauniisti kiittivät kanttorit Kai-Jussi Jankeri ja Aino Juntunen laulamalla ”Oi kiitos sä Luojani armollinen…”.

Sitä kirkkoherra hartaana kuuntelee.

Sitä kirkkoherra hartaana kuuntelee.

Hauska ohjelmanumero nähtiin, kun seurakuntamestari pujotteli  porukan lahjan  kanssa  ahtaitten penkkien välistä. Puheessaan Hjerppe  kertoi luulleensa, että rollaattoria sieltä hänelle tuodaan, mutta eikös mitä, kuntoiluvehje se oli. Ruohonleikkuri, jossa oli ihan kaksi vipua  – toisesta se laiteaan käyntiin, ja toisesta siihen saa vetoa päälle, jos ei jaksa työntää…

Kiitospuheessaan Ossi Hjerppe ilmaisi selvästi toiveensa saada rauhassa aloittaa eläkkeelle sopeutumisen. Muuttua isästä, joka ei koskaan ollut viikonloppuisin kotona ukiksi, jolla on aikaa perheelle ja varsinkin lapsenlapsille.

Kirkkoon hän haluaa edelleenkin tulla, pääovesta, ja istua seurakuntalaisten keskelle miettimättä mitä sanoisi saarnassa. Ja kenties sitten joskus, aikojen päästä, ehkä voi auttaa omaa seurakuntaa jälleen silloin tällöin. Puhe päättyi muutamaan sanaan :”nyt minä lähden kalaan.”

xxx

Hiukan pienempimuotoisesti juhlittiin Urheilutiellä, jossa kotiseutuyhdistyksen  monitaitaja ja jaksaja Eila Kajanus-Jurvanen tarjosi kakkukahvit sekä taannoisen syntymäpäivänsä että nimipäivänsä johdosta.

Tähän kahvihetkeen saapui paljon kotiseutu- ja kulttuuripuolen henkilöitä. Kuinkahan monta Charlottaa emännän lisäksi mahtoikaan olla, ja Taneleitakin muutama.

Eikä päivänsankaritar malttanut olla mainostamatta tärkeää tapahtumaa: 19.11. Säänjärven Säpinätuvalla pidetään kotiseutuyhdistyksen vuosikokous, ja syödään uutispuuro (talkooväki ilmaiseksi, ja toiset vaikkapa rahalla)

0Aikaisemmin tapahtuma on pidetty Hakamäellä, mutta nyt päätettiin siirtyä Säänjärvelle helpomman kulun ja paikoituksen sekä valmiiksi lämpöisen kokoontumistilan vuoksi.

Tämä kuva on viime kesältä Paimensaaren näyttelyn avajaisista, siinä Eila Kajanus-Jurvanen miehensä Pertti Jurvasen kanssa.

Tämä kuva on viime kesältä Paimensaaren näyttelyn avajaisista, siinä Eila Kajanus-Jurvanen miehensä Pertti Jurvasen kanssa.

xxx

Heituinlahden Nuorisoseurantalon piha oli autoja täynnä. Loskakelistä huolimatta lapsiperheet olivat  tulleet runsain joukoin viettämään hauskaa Lastentapahtumaa. Luvassa oli paljon monenlaista mukavaa taikurista MörriGanesiin, Halvatun pappojen lastenbandiin asti.

 Kuva on viimevuotisesta tapahtumasta, jossa taikuri Eetu Lampi hauskuutti niin pieniä kuin isojakin katsojia.

Kuva on viimevuotisesta tapahtumasta, jossa taikuri Eetu Lampi hauskuutti niin pieniä kuin isojakin katsojia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *