Siirry suoraan sisältöön

Syyslauantaisia tapahtumia

Tektsi ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen kansalaisopiston lintukurssi juhli syksyn viimeistä tapaamista makkaratulilla Taipalsaaren Sarviniemessä. Sää oli mitä parhain, ja kurssilaisiakin mainio määrä Markku Paakkisen retkellä.

SSCN9963


Hanhinauhoja virui ja  venyi Saimaan takana, liian kaukana lajimäärityksille tai edes määrän arvioinnille, mutta ei se haitannut. Sinisen ja harmaansävyt taivaalla ja vedessä, yksinäinen alli pitkin pintaa ja viipyilevät lokit pilvien sylissä nostivat kiikarit silmille tavantakaa.

Joutsenretki jää tänä syksynä pitämättä, mutta keväällä jälleen tavataan lintumuuton merkeissä.

Aika mainiot Syyskarkelot  täyttivät ”Katiska &Krumeluurin” tilat ihastelijoilla ja ihmettelijöillä. Tietysti tarjolla oli kahvia ja mehua ja tuoretta pullaa, kauppoja sai tehdä kellohelmaisten myyjättärien kanssa, oli maistiaisiakin, sitä uskomattoman herkullista lakritsaa!

Isäntä huolehti urheilupuolen myynnistä ja esittelystä  – kylläpä siellä onkin uskomaton määrä tavaraa pienessä tilassa siististi ja selkeästi esillä  pyöräilyhanskoista tölkkikatiskoihin!

SSCN9962

SSCN9961

 

Toisella puolella liikettä on varsinainen satumaa kristallikruunuineen ja uskomattoman kauniine posliinimukeineen. On kaikkea mahdollista koristetta ja korttia, Idea Rapsakalla on yrttien lisäksi myynnissä hauskoja tyynyliinoja,  joiden kuvat on maalannut Pekka Kapiainen  – kerrankin lahjan löytää myös vaikkapa auton remontoijalle!

SSCN9958

 

Ja heti ovesta sisään tullessa pääsee keskelle Savitaipaleen liekehtivää satua, Tuliniekan kynttilöitä on nyt saatavana myös täältä!

SSCN9960On mukava, että kynttilät siirtyvät lähemmäs keskustaa, ne on helppo poimia hyllystä nyt jo kahdesta kaupasta keskustassa. Hyvä!

Hiukan kauempana keskustasta Reiposessa vietettiin 20-vuotisjuhlia. Ja millaisia juhlia! Tuskin on kylällä koskaan nähty niin paljon autoja, ja puodin edessä niin pitkää jonoa! Liikenteen ohjaajaa ja vuoronumeroita  olisi kaivattu. Ja lisäkäsiä!

Torpparin tuvassa tarjottiin kahvit.

SSCN9954

Talon emäntä Anne Niinimäki oli varmaan koko aamuyön leiponut tarjottavia ja järjestellyt lapsille ajankulua väritystehtävineen leikkinurkkauksessa.

Kahvin lisäksi täällä pääsi maistelemaan myös välijokelaisen Anne Lerkin Annaberry-tuotteita. Oli yrttisuoloja ja kuivattuja marjajauheita, joita voi käyttää monella tavalla ruuanlaitossa ja leivonnassa.

SSCN9956

Pakurijauhettakin hänellä  on tarjolla. Metsänomistajien kanssa on sopimuksia, mutta jos sinulla sattuu olemaan koivikoita, joissa pakurikääpää kasvaa, niin lisä ei tee ollenkaan pahaa!

Pitkän jonon päässä täydessä myymälässä otti onnitteluja vastaan Anne, kädet täynnä töitä, hermostumatta, väsymättä. Kysyttäessä haluaisiko kupin kahvia, tuumasi vaan, että syön, kun tää loppuu…

SSCN9955

Ja kuten näet: myymälä on niin täynnä, ettei emäntä itse kuvaan mahtunut!

Monenlaisissa liemissä on näitä yrittäjiä keitetty, lakipykäliköistä kaiken maailman muuttuviin sääntelyihin, mutta sitkeästi on nyt 20 vuotta eteenpäin menty. Joku ehdotteli jo seuraavaa samanmittaista perioodia, hiukan taisi Anne sille päätään puistella.

Onnea ja menestystä kaikille ideoille edelleenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *