Siirry suoraan sisältöön

Oletko jo nähnyt joulupukin?

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta
Lunta  tuli Savitaipaleella sunnuntaina niin, että  Joulun tunnelmaan kyllä pääsi helposti  – katselemalla maisemaa ikkunasta.

Torikin oli pukeutunut talviasuun ja saanut vieraakseen häkäpönttöautoja.

Torikin oli pukeutunut talviasuun ja saanut vieraakseen häkäpönttöautoja.

 

Muuten keli oli karmea, lunta ja loskaa tiet tulvillaan, puoli tuntia ulkona ja paitaa myöten olit märkänä. Aika lailla harmitti yrittäjien puolesta, kun tapahtumaan oli nähty paljon vaivaa, eivätkä ihmiset kovin  suurin joukoin liikkeelle lähteneet.

Olihan joulupukki käväissyt seutukunnalla varmistamassa lahjatarjonnan riittävyyden  jo muutama päivä sitten, kun ”Katiska & Krumeluuri” tarjosi jouluiset kahvit.

SSCN0678

Poroja ei silloin näkynyt, eikä nytkään, vaikka hankea olisi reen alle kyllä piisannut. Sunnuntain joulutunnelmassa nähtiin sentään pari tonttutyttöä punaisiin pukeutunutta aasia ja ponia taluttamassa, pieniä ratsastajia räntäsateessa etsimässä.

SSCN0675

Piilipuun puodissa  poikatonttu esitteli runsaita hyllyrivistöjä, joista löytyy monenlaista mukavaa, ja hieno idea, sieltä voi hankkia myös lahjakortin, jolloin lahjan saaja voi ihan itse valita mitä haluaa! Mikä voisi olla kirppari-ihmiselle mukavampi joulukortti!

SSCN0676

Savitaipaleen Kukka ja Hautaus  tarjosi glögit pipareitten kanssa, ja ah miten kauniita joulukukkia ja koristeita.

SSCN0677

Valtavat amaryllikset avautuivat upeissa asetelmissa. Arpajaispalkinnot houkuttivat myös lapun täyttöön.
Pitäjäntuvalla  sai kahvia ja katsokaas kahvileipien runsautta:

SSCN0674

Tätä tarjontaa on tehty oikein porukalla, herkkua on siinä monenlaista, kuiske kuuluu miltä…No,hyvältäpä tietenkin.  Näiden lisäksi tarjolla oli myös arpoja ja kirpparitavaraa, sekä lasten piirtämiä kortteja.

Keramiikkahuoneessa oli todella upeasti esillä ihania koruja ja keramiikkaa.

SSCN0673

Tämä Pitäjäntuvan  puoti on vielä ennen joulua avoinna 15.12. perjantaina krllo. 10-16.
Tuliniekka kadun toisella puolen on auki vielä koko joulukuun ma-pe klo. 10-15 ja lauantaisin klo. 11-14.

SSCN0672

Uusi vuosi näyttää sitten miten jatketaan. Pieneksi kutistunut myymälän puoli on puettu kauniisti itsenäisyyden sinivalkoisiin ja joulunpunaisiin väreihin, eteisen puolella on varsin runsas tarjoustuotteitten valikoima.

Varsinaista jouluntunnelmaa räntäsateessa ei torilla juuri ollut, vaikka suuri määrä joulun punaisia ja vihreitä vanhoja kuorma-autoja täyttikin torin.

häkäpönttöautoja.

Telttakatoksessa autoilijat tarjosivat kahvit oikein voisilmäpullien kera, ja jännitystä tarjosivat häkäpönttöauton käynnistysyritykset. Epäilevät tuomaat saivat äkkiä savua silmilleen, kun kuului suuri pamaus ja kohtapa auto pörähti käyntiin, ja ajoi kunniakierroksen torin ympäri.

Kyllä tuli lapsuus mieleen. Sodan jälkeen armeija käytti vielä pitkään tällaisia autoja, ja tämäkin eukko on kakarana Utissa juoksennellut pitkin kujia muitten mukana näiden perässä, taidettiinpa kyytiäkin saada joskus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *