Siirry suoraan sisältöön

Niinistö lemiläisten ylivoimainen suosikki, Vanhanen kakkonen

Istuva presidentti Sauli Niinistö oli presidentinvaalien ylivoimainen suosikki Lemillä. Hän sai kaksi kolmannesta äänistä. Keskustan ehdokas Matti Vanhanen oli kakkonen ennen kansalaispuolueen Paavo Väyrystä.

Perussuomlaisten Laura Huhtasaari oli neljänneksi suosituin ennen vihriden Pekka Haavistoa. Sosiaidemokraattien Tuula Haatainen, vasemmeistoliiton Merja Kyllönen ja RKP:n Nils Torvalds jäivät viimeisille sijoille.

Ehdokkaiden äänimäärät ja kannatusprosentit Lemillä: Sauli Niinistö 1.146 ääntä  (66,2  prosenttia), Matti Vanhanen  156 ( 9,0), Paavo Väyrynen 147 (8,5), Laura Huhtasaari  133 (7,7),Pekka Haavisto 101 (5,8) Tuula Haatainen 21 (1,2), Merja Kyllönen 17 (1,0), Nils Torvalds 9 (0,5).

Äänestysprosentti Lemillä oli 71,4. Äänestäjiä oli 1.739.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *