Siirry suoraan sisältöön

Kevät ja linnut saapuvat!

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta
Mäntyperällä konsertti alkaa heti, kun ulko-oven aukaisee. Aamulla aikaisin on rytmiryhmä paikalla: palokärki paukuttaa patarumpua pihapiirin kuivettuneeseen haavan runkoon, käpytikka vispaa lintutornin pylväspuun peltirengasta, ja harmaapäätikka puhaltaa pilliinsä laskevan soinnun. Käpylinnut kilkuttavat triangelia ja punarinta panee muuten vaan parastaan.

Iltaiset soinnut ovat huilumaisia, mustarastas korkeimman kuusen latvassa on tarkka sävelistään, joutsenet tuuttaavat torviaan, ja kurkikin parkaisee rokkisoinnun muutamaan väliin. Keltasirkku kokoaa soinnut tasaisella tavallaan, jota peippo pirulainen vahvistaa omallaan.

Päiväseltään pääsevät ääneen tiaiset ja viherpeipot, järrikin joskus. Ei sitä sisällä malttaisi olla Mäntyperän eukko mitenkään!

Savitaipaleen  Kansalaisopiston lintukurssi alkoi lauantaina 7.4., ja kohtalaisella joukolla lumisia peltoja ja jäisiä vesiä Lavikalle katsomaan lähdettiinkin, tusinan verran tuijottelijoita tuuliselle rannalle levittäytyi.

SSCN3043

Eikä turhaan, kuutta joutsenta sieltä kiikaroitiin , pellolta töyhtöhyyppiä ja rantapusikosta rätkiä.

Joutsenia oli kaikkiaan kuusi.

Korpit esittelivät suituin siivin taitolentoa, ja kaksi varista hyökkäili pelotta komean hiirihaukan kimppuun. Uuttukyyhky nähtiin, seplujakin ja lähes jokaisen toivoma iloisesti heittelehtivä pulmusparvikin ylitse lensi.

Eväitä päätettiin mennä syömään Partakoskelle, ensin toki tarkastettiin Kärnäkoski, vain autosta, sillä kaksi joutsenta kertoili toisilleen sydämellisiä juttuja ihan sillan kupeessa. Lähtivät uiskentelemaan kauemmas autoletkan nähtyään, kuvaa yritin ottaa auton tuulilasin läpi, ja kyllähän ne juuri ja juuri siinä runkojen välissä näkyvät…

SSCN3046

Partakoskelle sitten todellakin pysähdyttiin evästelemään, kunhan oli ensin ihmetelty neljää koskikaraa, ja viittä pientä jäänsärkijää, västäräkkiä.

SSCN3045

Näin hienossa säässä oli mukava aloittaa kurssi. Se jatkuu ensi lauantaina klo. 9 Savitaipaleen vesitornilla, jolloin päätetään seuraava retkikohde, johon Markku Paakkisen johdolla mennään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *