Siirry suoraan sisältöön

Taipaleen seurakunnan veroprosentista päätös

Taipaleen seurakunta perii 1,75 prosentin kirkollisveroa. Prosentti on sama kuin Lemin ja Savitaipaleen seurakunnissa nyt, mutta taipalsaarelaisille se merkitsee 0,15 prosenttiyksikön veronkorotusta.

taipale2

Uuden seurakunnan tuloveroprosentista päätti tiistaina koolla ollut Taipaleen seurakunnan järjestelytoimikunta. Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja on Lemin nykyinen ja tulevan seurakunnan kirkkoherra Lea Karhinen. Jäseninä toimikunnassa ovat Anja Liimatainen, Hanna Kuivanen ja Samuli Kurkaa Taipalsaarelta, Pekka Hatakka, Maiju Hölsä ja Senni Nuppola Savitaipaleelta sekä Anneli Lattu ja Olavi Pikkarainen Lemiltä.

Tiistain kokouksessa Anja Liimataisen sijasta paikalla oli hänen varahenkilönsä Marjukka Ahtiainen.

Toimikunta päätti tiistaina myös talouspäällikön ja kappalaisen virkojen perustamisesta.

Talouspäällikön virkaan on siirrettävä toinen nyt virassa olevista talouspäälliköistä: joko Taipalsaaren seurakunnan talouspäällikkö Raija Kurkaa tai Savitaipaleen seurakunnan talouspäällikkö Tiina Lavikka, joka hoitaa nykyisin myös Lemin seurakunnan talouspäällikön tehtäviä. Toinen heistä siirretään perustettavaan taloushallinnon virkaan.

Kappalaisen virkaan siirretään Taipalsaaren kirkkoherra Risto Koskimäki.

Järjestelytoimikunta päätti aiemmassa kokouksessaan syksyn kirkollisvaalien järjestämisestä. 18. marraskuuta pidettävissä vaaleissa on kolme nykyisten seurakuntien mukaista äänestysaluetta.

Vaalilautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Savitaipaleen vt. kiŕkkoherra Hanna Kilkkinen. Jäseniksi vaalilautakuntaan valittiin Rauno Kankkunen, Anja Liimatainen, Teuvo Luntinen, Jenni Roni, Ossi Hjerppe, Kari Kotirinta, Jarmo Jukkara, Anneli Kirjavainen, Elvi Sinkko, Anja Muukka, Markku Peutere, Eija Kuitto ja varajäseniksi Kaija Kahra, Irma Vainikka, Heli Kärmeniemi, Ilpo Mikkonen, Mirjami Jurvanen, Veijo Värtö, Marja-Leena Siipola, Tapio Hölsä, Hanna Rönkkönen ja Paula Roni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *