Siirry suoraan sisältöön

Kuula ja Mussorsgky tutuiksi

Lemin musiikkijuhlien perjantai-illan konsertti sisältää Toivo Kuulan ja venäläisen Modest Mussorsgkyn sävellyksiä bassobaritoni Samuli Taskisen esittämänä.

Ennen kello 19 alkavaa konserttia tämän vuoden juhlien suojelija ja ensi vuoden juhlien taiteellinen johtaja Tuulikki Närhinsalo esittelee Kuulan (1883–1918) ja Mussorsgkyn (1839–1881) ja esitettävät teokset Vanhassa pappilassa.

Kello 18 alkavaan tilaisuuteen Vanhassa pappilassa on vapaa pääsy.

Mussorsgkyn(kin) musiikkia on kuultu aiemminkin Lemin musiikkijuhlilla. Kesällä 2013 baritoni Herman Wallén esitti vaimonsa Lena Sorkinan säestyksellä muun muassa Mussorskgyn Lastenkamari-sarjan. Moni varmaan muistaa, kuinka laulaja pyysi hoitotätiä kertomaan lasten luita kaluavasta möröstä tai miten hän ratsasti keppihevosella Jukan luo…

Muun muassa samat seitsemän lastenkamarilaulua kuullaan nyt Samuli Taskisen esittämänä. Häntä säestää Sanna Iljin.

Toivon ja Modestin matkassa -konsertti Lemin kirkossa perjantaina kello 19.

Kirkkokonsertin jälkeen musiikkijuhlat jatkuvat ravintola Jehussa jazzin sävelin. Pianisti-laulaja Tessa Virta ja kontrabasisti Olli Peuhu esittävät Nat Colen klassikoita Jaana Lapon suomennoksin ja muita tarttuvia sävelmiä.

Tessa Virta Duo Jehussa kello 21.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *