Siirry suoraan sisältöön

Lem1 lunasti tittelinsä Jalkosalmessa

Lem1n valinta maailman metallipääkaupungiksi ei jäänyt paperiksi. Se nähtiin ja kuultiin lauantain festivaalilla Jalkosalmessa. Ja kunnanjohtaja Jussi Stoor osoitti, että hän on metallin pormestari – the one and only.

Stoor sai päivän railakkaimmat suosioosoitukset vetäessään Lordin Hard rock hallelujah'n Antti "Hyrde" Hyyrysen ja Lem1 Allstarsin solistina.

Stoor sai illan railakkaimmat suosioosoitukset vetäessään Lordin Hard rock hallelujah’n Antti ”Hyrde” Hyyrysen ja Lem1 All Starsin solistina.

Lem1 All Stars oli tapahtuman odotetuin yhtye, jonka aikana kukaan ei tainnut joutaa istumaan olulasin ääressä. Vaihtelevassa kokoonpanossa nähtiin Hyrden laskujen mukaan neljän sukupolven soittajia – Wendigosta Kasvottomaan.

allstars

Lavalle nousi myös isoveli Hyyrynen, Jussi Hyyrynen, joka aikoinaan YUP-yhtyeen kanssa järjesti Lemin ensimmäiset metallifestarit keväällä 1989.

Pikkuveli vasemmalla, isoveli oikealla.

Pikkuveli vasemmalla, isoveli oikealla.

Jalkosalmessa nähtiin iltapäivän, illan ja keskiyön tunteina yhdeksän muutakin yhtyettä. Lavalla nähtiim muiden muassa lemiläinen, usemmankin kerran uudestaan syntynyt Royal Max.

royalmax

…ja imatralainen Svetocracy.

svetocracy

Yleisö Lemiltä, lähialueilta ja kauempaakin oli kohtuullisesti. Pääsylippuja ei myyty, kun kyse oli vapaaehtoisesta pääsymaksusta bändien hyväksi. Portilla jaettuja rannikkeita meni yli 850, mihin järjestäjät olivat tyytyväisiä; Jussi Stoor hymyili onnellisena jo ennen keikkaansa.

Jo iltapäivällä metallin makuun päästiin vanhassa pappilassa, jonne lemiläisyhtyeet olivat koonneet muistojaan ja muuta rekvisiittaa. Eniten annettavaa oli ymmärrettävästi Stam1nalla – emmoista ja muista palkinnoista lähtien.

stam1naemmat

 

Vei näyttely ihan Lemin metallin alkulähteillekin. Tämän kirjoittajaa erityisesti ilahdutti kopio artikkelista keväältä 1989. Trash metalliyhtye Wendigon haastattelukeikka on vielä hyvin muistissa. Mutta sen oli njo unohtanut, että samalla Yhteissanomien jutulla puffasin ensimmäistä metallitapahtumaa Tapiolassa, 6. toukokuuta 1989.

wendigoleikkeet

 

Mutta olisiko ihan juurtenkin juurella tämä albumikuva Wendigosta?

Jarno Junnonen (vas.), Janne Hyrkäs, Markus Vaalgamaa ja Markus Räipiö.

Jarno Junnonen (vas.), Janne Hyrkäs, Markus Vaalgamaa ja Markus Räipiö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *