Siirry suoraan sisältöön

Joulumuisteloita Savitaipaleelta

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Joulukiireet ovat ohi, nyt jatkuvat sitten normaalit eläkeläisen kiireet. Suuria suunnitelmia tällä eukolla oli, piti tehdä monta mukavaa juttua joulun odotuksesta ja mukavista tapahtumista, mutta aika taisi mennä  ihan muilla sivuilla.

Pukinmuori Mari Haikola Katiskassa ja Krumeluurissa.

Pukinmuori Mari Haikola Katiskassa ja Krumeluurissa.

Tehdäänpä tässä nyt pieni kuvakavalkaadi ja ihmetellään vieläkin kukkameriä, käsitöitten määrää ja sekä upeaa joululahjatarjontaa.

Jouluglögitarjoiluja oli runsaasti, niin myös täällä Haimilan kukkakaupassa, jonne ehdin vasta päiviä varsinaisen tapahtuman jälkeen. Joulutähdet loistivat punaisina pöydälle nostettuina, ja koko liike oli kauniisti koristeltu, hauskoja pitkäpartaisia harmaanuttuisia tonttuja piilotteli kukkien lomassa .
SSCN7482
Savitaipaleen Katiska ja Krumeluuri oli varsinainen pukin puoti. Pukinmuori Mari Haikola onkin perustanut jo toisen samanlaisen liikkeen n. 300 kilometrin päähän  – on siinä reissaamista kahden kaupan välillä! Ja puodistahan löytyy  kaikkea ihanaa, mitä ikinä voi kuvitella pukilta toivovansa.
SSCN7682
Entisiin Tilikiinteistön tiloihin muutti Savitaipaleen Käsityökeskus. Tilat ovat aika veikeät, pieniä huoneita kapeitten käytävien varrella ja portaitten päässä, mutta hyvin tuonne on mahtunut kangaspuita ja kansalaisopiston maalauspiirinkin maalit ja kankaat, upeat taideteoksetkin.
Onpa sieltä yksityinenkin voinut huoneen omalle käsityöharrastukselle vuokrata. Kokouksia, pikkujouluja ja marttakerhopäiviä on siellä vietetty, kahvitukset onnistuvat vallan mainiosti, keittiöitä on monta. Joulumyyjäisissä pöydät, seinät ja melkeinpä lattiatkin notkuivat käsitöistä ja leivonnaisista.
Tässä Kaija Viiru myyntipöydän ääressä.

Tässä Kaija Viiru ahkerana myyntipöydän ääressä.

 

Toisella puolella

Toisella puolella huonetta pöydän täydeltä kahvin ystävien askarteluja, hopeavärisiä joutsenia ja aivan hurmaavia joulukortteja.

Yläkerrassa oli oikea tonttujen paja, sukkia ja lapasia tuntuvat olleen neulomassa kaikki kymmenet punaiset tontut. Kyllä niitä varmaan vieläkin viluisiin varpaisiin ja käsiin riittää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *