Siirry suoraan sisältöön

Joulumuistoja Savitaipaleelta, osa 2

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Eläkeläiset lauloivat riemumielin joululauluja vielä monien vuosien tottumuksella Eikka ja Sinikka Aapron sekä Aarre Hirven säestyksellä Suvannossa.

SSCN7652

Tämä uusi alkanut vuosi päästi heidät ”eläkkeelle”,  ja ensimmäiset laulut on jo laulettu Terttu Kultasen ja Heikki Hytin uusin kujein.

Lisää eläkeläisten riemua koettiin pikkujouluissa Männistössä.
SSCN7734
Siellä nähtiin mm. runoryhmän mainio esitys Juicen Sika-joululaulusta, syötiin maittavat puurot, ja tulihan se pukkikin näitä silkohapsia katsomaan.
Pikkujouluja vietettiin myös ReumaReippaissa, jo viimevuotiseen tapaan Torikahvilassa. Silja Tyystjärvi oli keittänyt mainion puuron, ja sponsoroinut kahvipullin koko syyskauden reippaita. Tässä kuvassa kerhon vetäjä Pirkko Purtonen kiittää Siljaa pikkulahjalla.
SSCN7778
ReumaReippaissakin puhaltavat uudet tuulet, sillä kevätkausi alkaa uusin vetovoimin.
Joulu ei tule ilman kauneimpia joululauluja. Tällä kertaa  jäin ihan oven pieleen, ja huomasin, että urut eivät siihen yhtähyvin kuulu kuin keskemmällä Savitaipaleen kaunista kirkkoa. Mutta joulu tuli sydämeen viimeistään yhdessä laulaen.
SSCN7842
Taipalsaaren kirkon ihanat kattokruunut heittivät hienoja kuvioita kattokaariin,  joihin kauniisti kohosi aivan joulun alla Maria Tyysterin joululaulukonsertti, Juho Maunun säestämänä.
SSCN7882
Maria on kuvassani pienenä siellä kaukana edessä. Jotenkin tälle eukolle on tullut vaikeaksi käyttää kameraa kirkossa. Siinä on niin paljon enemmän sitä tunnelmaa, kun ei itsekään kameran räpsyihin nautinta-aikaa hukkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *