Siirry suoraan sisältöön

Veteraaneille apua ensi viikolla

Kevään keräykset sotaveteraaneille, heidän puolisoilleen ja leskilleen toteutetaan Lemillä ja Savitaipaleella ensi viikolla. Lemillä kerääjät kulkelvat keskiviikkona 6.3. ja Savitaipaleella torstaina 7.3.

Keräyksen järjestävät Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto ja Kaatuneitten Omaisten Liitto. Liitot ovat yhdistäneet rahankeräyksen ja varainhankinnan Sotiemme Veteraanit –nimen alle.

Keräyksen tuotto käytetään sotainvalidien, sotaveteraanien, heidän puolisoidensa ja leskiensä sekä sotaleskien hyväksi. Tavoitteena on, että he voisivat korkeasta, noin 94 vuoden keski-iästä huolimatta selviytyä omassa kodissaan mahdollisimman pitkään. Tuottoa käytetään muun muassa lääkkeiden hankintaan ja kotiavun (mm. siivous, ikkunan pesu, polttopuiden hakkuu) järjestämiseen.

Suomen sotiin vuosina 1939–45 osallistuneita miehiä ja naisia on yhteensä elossa enää noin 10.000. Etelä-Karjalan alueella veteraaneja on noin 430.

Varusmiesten keräämät varat tukevat keräyspaikkakunnan alueella asuvia sotiemme veteraaneja. Mukana olevat veteraanijärjestöt jakavat keräysvarat jäsenmääriensä suhteessa. Ne suunnataan eniten apua tarvitseville, heidän puolisoilleen ja leskille sekä sotaleskille. Myös järjestöihin kuulumattomien pienituloisten veteraanien on mahdollista hakea avustusta tätä kautta.

Keräykset toteuttaa Puolustusvoimat ja kerääjinä ovat varusmiehet ja -naiset. Keräykset tapahtuvat iltaisin.

Sotiemme Veteraanit 2019 valtakunnallinen keräyslupa on Poliisihallituksen lupa nro RA/2017/1098, lupa on myönnetty 2.11.2017.

Kotisivulta www.veteraanit.fi voi myös tehdä oman lahjoituksen.

 

.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *