Siirry suoraan sisältöön

Hiljainen mielenilmaisu Savitaipaleella

Teksti ja kuva Sirkka-Liisa Vaalivirta

Koululaisten ilmastonmuutosvastainen mielenilmaus  on tänään monilla paikkakunnilla saanut oppilaat ”koululakkoon” asian puolesta.

Myös Europaeuksen koulun 8 a-luokkalainen Minea Illukka oli lähtenyt tärkeälle asialle.

Myös Europaeuksen koulun 8 a-luokkalainen Minea Illukka oli lähtenyt tärkeälle asialle.

Jossain opettajat ovat hyväksyneet sen  opetussuunnitelman mukaiseksi toiminnaksi, ja tokihan se sopiikiin vaikkapa biologiaan tai kansalaistaitoon, jopa historiaan. Jossain koulusta poissaolo on katsottu laittomaksi, ja jossain suunnitellaan jo myöhemmälle kevääseen ihan oikeaa koko koulun ilmastopäivää.

Savitaipaleen torin kulmalla seisoi yksinäinen reppuselkäinen hahmo hiljaisessa vesisateessa pino pahvilappuja vieressään  ja käsissään. Europaeuksen koulun 8 a-luokkalainen Minea Illukka oli lähtenyt tärkeälle asialle. Siskon kanssa olivat tekstejä laatineet ja lappuja tehneet, ja eväineen  Minea oli ajatellut kahteen asti mieltä osoittaa.
Pikku hetken sain tärkeää asiaa tuoda esiin minäkin, entinen koulunkeittäjä, koululaisen tuuraajana. Oli se mukavaa minustakin, tosi tärkeä asia, ja peukutuksiakin taisi muutama tulla.
Minea on kotoisin Lavikanlahdelta, sieltä missä kohoaa se uusi lintutorni, ja jossa pellot kohta jo odottavat keväisiä muuttolintuja. Kovasti toivon, että ilmastonmuutos aisoihin saataisiin, jotta nämä nykyiset koululaisetkin lastensa kanssa voisivat vuodenaikojen vaihteluista meidän laillamme nauttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *