Siirry suoraan sisältöön

Antti Hyyrynen Lemin musiikkijuhlien suojelijaksi

Lemin musiikkijuhlilla on ilo ja kunnia saada kesän 2019 festivaalin suojelijaksi Stam1na-yhtyeen keulakuva Antti Hyyrynen, musiikijuhlat tiedottaa.

Antti Hyyrynen.

Antti Hyyrynen.

Hyyrynen aikoo saapua musiikkijuhlille ainakin Kevään jälkeen kesä -avajaiskonserttiin.

Lemillä kasvanut Hyyrynen iloitsee kotipitäjänsä musiikillisen skaalan laajuudesta:

– Kun ymmärrän, kuinka leveällä haitarilla meidän pieni Lemimme tarjoilee musiikkikulttuuriaan, koen tervettä ylpeyttä. Perinteikäs musiikkijuhla rikastuttaa ja laajentaa jälleen koko perheen elämysmahdollisuuksia ja tuo hyvinvointia kaikille. Ennakkoluulottomuus on rikkautta. Kaikki musiikki on rikkautta.

Juhlilla soi tuttuun tapaan myös kevyempi musiikki

Lemin musiikkijuhlilla jaetaan Hyyrysen näkemys, ja festivaalin ohjelmassa on tänäkin vuonna edustettuna useita musiikin genrejä. Viikonlopun myöhäisiltojen ravintolakonserteissa nautitaan tuttuun tapaan kevyemmästä musiikista.

Perjantaina 26.7. iltayhdeksältä Ravintola Jehussa kaikuu räväkkä kattaus kansanmusiikkia eri puolilta maailmaa. Kolme kuuluisaa etnomusiikin tutkijaa ja taitajaa, Eeva-Leena Pokela, Sirkka Kosonen ja Soila Sariola antavat kyytiä kitapurjeilleen erilaisten laulutapojen esittelijöinä. Ohjelmassa on mm. sveitsiläistä jodlausta, suomalaista karjankutsuhuutoa, afrikkalaista pygmilaulua ja jännittäviä ääni-improvisaatioita. Soitinvalikoimaan kuuluvat ainakin haitarit ja kanteleet.

– Saadaanko myös kevytmetallimusaa hevimetalli-Lemin myöhäiseen iltaan, eli soiko saha, sehän selviää Jehussa! taiteellinen johtaja Tuulikki Närhinsalo vihjaa.

Lauantai-ilta 27.7. päättyy rokkikonserttiin Kouvon baarissa klo 21 alkaen. Tenori Tom Nyman palaa suviyössä yhtyeineen nuoruutensa lempimusiikin pariin. Musiikkia kuullaan 60-,70- ja 80-luvuilta, Beatlesista David Bowien kautta Procol Harumiin. Timo Salmi antaa kyytiä basson kielille, Seppo Sundström juoksuttaa sormiaan koskettimilla ja Jartsa Karvonen rumpusetin takana panee osaltaan kuulijoiden rytmivarpaat vipattamaan.

Lemin musiikkijuhlia vietetään 24.–28.7. Koko ohjelma osoitteessa leminmusiikkijuhlat.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *