Siirry suoraan sisältöön

Lemin luottamusjohtoon vähäisiä muutoksia

Maanantaina koolla ollut Lemin kunnanvaltuusto valitsi valtuuston puheenjohtajat ja kunnanhallituksen uusille toimikausille. Vain yksi puheenjohtaja viidestä vaihtui.

Valtuuston puheenjohta Veli-Pekka Okko (kok.) johtaa valtuustoa seuraavankin vuoden. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Matti Tapanainen (kesk.) ja toisen varapuheenjohtajan paikan sai Antti Junni (sd.) aiemmin sitä hoitaneen Lasse Nisosen (ps.) sijaan.

Niin ikään kunnanhallituksen puheenjohtaja Kati Buuri (kesk.) sai pitää paikkansa seuraavat kaksi vuotta, samoin varapuheenjohtaja Juha Mielikäinen (kok.). Kunnanhallituksessa jatkavat myös Petteri Holopainen (kesk.), Anu Karhu (kesk.), Jarkko Ovaskainen (kesk.) ja Mervi Rings (kok.). Uutena jäsenenä hallitukseen nousi Lasse Nisonen (ps.). Hän otti Pekka Purtilon (sd.) paikan.

Purtilo oli hakenut eroa kunnanhallituksesta. Äänin 19–2 valtuusto kuitenkin tyrmäsi eronpyynnön katsoen sen perustelut riittämättömiksi. Käytännössä Purtilo sai eron, kun häntä ei valittu hallitukseen uudestaan.

Kuntalaisaloitetta valtuuston ja hallituksen puheenjohtajien luottamuksen mittaamisesta kansanäänestyksellä ei valtuuston listalla ollut.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *