Siirry suoraan sisältöön

Taipaleen seurakunnan asioissa on parantamisen varaa, kirjoittaa piispa

”Kaikki asiat eivät ole menneet kuten pitäisi.” Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen on tällä viikolla vastaillut Facebook-sivuillaan hänelle Lemin kirkkopiirin asioista tehtyihin kysymyksiin.

Keskustelun aloitti Joonas Pokkinen, joka kysyi muun muassa, millä tavalla syntyi leveämmät hartiat, jos uuden seurakunnan syntymisen jälkeen Lemillä toiminnan alasajo on edelleen jatkunut. Pokkinen viittasi seurakuntatalon sulkemiseen, lasten toiminnan hiipumiseen ja puuttuvaan tilinpäätökseen. Hän halusi tietää, mitä hiippakunta ja sen piispa aikovat tehdä auttaakseen Lemin kirkkopiiriä sen tukalassa tilanteessa.

Piispa totesi alkuun, että tuomiokapituli tai piispa ei voi olla perillä kaikkien 32 seurakunnan tilanteesta. Lakimiesasessori Jyri Klemola sen sijaan on muutamia viikkoja sitten tavannut sekä kirkkoherran, talouspäällikön että kirkkoneuvoston sihteerin ja he ovat  saaneet ohjausta ja neuvontaa.

Pokkisen kysyessä edelleen annetusta tuesta, piispa listasi meneillään olevat toimenpiteet ja totesi, että tuelle on yhä tarvetta eivätkä kaikki asiat ole menneet kuten pitäisi.

– Olemme sen tuomiokapitulissa tunnistaneet ja siksi haluamme edelleen yhtäältä tukea ja toisaalta huolehtia valvontavastuustamme, piispa kirjoittaa.

Samalla hän toivoi, että ”paikallistasolla antaisitte luottamushenkilöille ja työntekijöille ennen kaikkea tukea ja apua. Nyt kokemukseni on, että kriittisyys ei ole aina ollut rakentavaa.”

Piispan kehotukseen olla yhteydessä suoraan seurakunnan työntekijöihin tarttui Kati Ahonen, joka totesi, että yhteydenpito on vaikeaa, kun sähköposteihin tai puheluihin ei vastata.

Häkkisen mukaan yhteydenottoihin on kohtuullisessa ajassa vastattava, mutta: ”Toivottavasti myös yhteydenotot ovat asiallisia ja kysyjät ymmärtävät, ettei jatkuvalla ‘pommittamisella‘ edistetä asioita parhaalla mahdollisella tavalla. ”

Kuka on pommittanut, ja kuinka jatkuvasti, piispa ei tarkenna.

– Monissa Taipaleen seurakunnan asioissa on parantamisen varaa, sen olemme kyllä todenneet. Tuomiokapitulissa olemme riittävällä tavalla tietoisia Taipaleen seurakunnan tilanteesta ja koko ajan tuemme niin seurakunnan virkamies- kuin luottamushenkilöjohtoa, piispa kirjoittaa.

Piispan toiveesen, että jokainen rakentaisi yhdessä kotiseurakuntaansa, Kati Ahonen vastasi kysymällä, missä on avoimuus ja yhteistyökyky viranhaltijoiden puolelta?

– Toivon, että kapitulissa avataan silmät ja korvat, Ahonen kirjoittaa piispalle Facebookissa.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *