Siirry suoraan sisältöön

Kake palaa lähtöruutuun Mäntyharjun juhlanäytelmässä

Mäntyharjyn kesäteatteri viettää juhlavuottaan. 60 vuotta on kulunut siitä, kun näytelmäkerhon näyttelijät astuivat ensimmäistä kertaa näyttämölle.

Juhlanäytelmässä Lähtöruutuun esiintyvät muiden muassa Kake Randelin (itsenään ja remonttimies Kekenä) ja Evestiina (Valmana).

Juhlanäytelmässä Lähtöruutuun esiintyvät muiden muassa Kake Randelin (itsenään ja remonttimies Kekenä) ja Evestiina (Valmana). Kuva Sari Heikkilä.

 

Näytelmäkerho halusi kunnioittaa juhlavuottaan tilaamalla täksi kesäksi musiikkinäytelmän, jonka tapahtumat sijoittivat Mäntyharjun maisemiin. Lähtöruutuun on kantaesitys, jossa on roolit parillekymmenelle hengelle. Kyseessä on siten iso projekti.

Mäntyharjun kesäteatteri on tällä vuosikymmenellä kunnostautunut musiikkinäytelmien tuottajana. Tämä vuonna mukaan lupautui myös Kake Randelin, joka viettää niin ikään neljättäkymmenettä taiteilijavuottaan. Kake ja Mäntyharjun teatteri ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin kahdessa Kaken elämästä kertovassa näytelmässä. Tällä kertaa tarina on fikitiivinen, ja siinä Kake esiintyy sekä omana itsenään että remonttimies Kekenä.

Lasse Wikmanin ja Markku Huovisen käsikirjoittama ja Pertti Lahden ohjaama Lähtöruutuun on hyväntuulinen musiikkinäytelmä, joka pureutuu myös ajankohtaisiin aiheisiin. Näytelmässä esitetään paljon Kaken lauluja, mutta myös uusi artistilupaus Evestiina pääsee ääneen.
– Kaikilla näytelmän tekemiseen osallistuvilla on side Mäntyharjuun, joten voimme ylpeinä sanoa, että tämä on tehty täysin paikallisinvoimin, Sari Heikkilä korostaa.

 

Kaken keikalla tapahtuu myös katsomossa.

Kaken keikalla tapahtuu. Kuva Sari Heikkilä.

Mäntyharjjun sijoittuva tarina avautuu katsojille Kake Randelinin musiikin ja laulamien kappaleiden kautta: Avaa hakas ja istu katettuun katsomoomme. Kaikki tunteet ovat sallittuja ja niitä pääset tuntemaan, oli eilen ollut tilipäivä tai sitten ei.

Tarinassa artisti päättää pitää keikkatauton, palata lähtöruutuun ja pestautua remonttimieheksi. Onko näytelmän äkkirikastunut, vitsejä laukova Urho Landsman henkilö, jota kuntakin on kaivannut? Hämäläiset, Savolaistet ja Landsmanit huomaavat olevansa naapureita. ja Landsmanien remonttimies Keke joutuu monenlaiseen mukaan.

Keke remontoi, korjaa ja laulaa, mutta toimii myös mentorina nuorelle, uraansa etsivälle, naapurissa asuvalle Valmalle. Oman mausteensa kaikkeen tuovat myös Arhippa ja Turunen, jotka jollain tavoin liittyvät Mäntyharjuun muuttaneisiin Hämäläisiin…

Esitys on kantaesitys, jota esitetään 27.6–12.7. 2019, arkisin klo 19 ja la-su klo 14.
Näytelmän kesto väliaikoineen on 2,5 tuntia.

Näytelmästä tarkemmin kesäteatterin kotisivuilla.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *