Siirry suoraan sisältöön

Timon portaat vievät Hakamäelle

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen Hakamäelle kiipeäminen on tuottanut monelle vaikeuksia, mutta nyt asiaa on helpotettu upeilla Timo Mikkolan muistoa kunnioittavilla portailla.

SSCN1136

Portaat avattiin tiistaina 9.7 virallisesti ja juhlallisesti. Ajatus portaisiin on oikeastaan lähtöisin savitaipalelaisille tutun ja rakastetun suuren kulttuuripersoonan, opettajan ja liikuntaihmisen, laulajan ja näyttelijän Timo Mikkolan menehdyttyä vaikeaan sairauteen. Liikuntakyvyn huonontuessa hän ajatteli kaikkia muita, joiden on vaikea liikkua, ja halusi kotikunnassan edistää esteetöntä liikkumista.

Nyt vietettiin samalla haikeaa muistojuhlaa. Portaat on nimetty Kunto- ja kulttuuriportaiksi  Timo Mikkolan muistoksi.

Kunnanjohtaja  Kimmo Kainulainen piti juhlapuheen kertoen portaitten vaiheista – kuvassa vasemmalla, oikealla Timon vaimo Päivi Mikkola.

SSCN1140

Päivi Mikkola kertoi ajatuksen syntyvaiheista, kuinka heidän kulkiessaan kotikonnuillaan monet vaikeat paikat olivat herättäneet Timossa ideoita  – joista nyt sitten syntyivät nämä portaat.

Luonnonsuojelualueelle rakennuslupien saanti on yleensä vaikeaa, mutta ei tällä kertaa; lupaa oli näet haettu joskus kauan  sitten,  ja se oli siis tavallaan valmiina.

Jotta  tilaisuus olisi todella virallinen Päivi Mikkola leikkasi keltaisen nauhan, ja jokainen halukas sai muistoksi pienen palasen.

SSCN1137

Juhlakahveille museotupaan kiipesi sitten uusia portaita myöten varsin reipas ja runsas juhlayleisö.

SSCN1138

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *