Siirry suoraan sisältöön

Esko-Raija sai paitansa Lemin maalaismarkkinoilla

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Mäntyperän eukko on niin iloinen,kun tuli taas käytyä Maalaismarkkinoilla Lemillä. Päivä oli kaunis – eipä ihme, kun joku sanoi, että niitähän saa tilattua Pekka Poudalta, pouta on taattu!

SSCN1759

Samaan aikaan liikenteessä kilpailivat ajotilasta myös polkupyöräilijät, ja etukäteen hiukan peloti, kuinka mahdutaan kaikki kulkemaan, mutta mallikkaasti meni.

Markkinoiden suloisimmat otukset löytyivät tällä kertaa pienen pienestä aitauksesta, jonne lapsosetkin pääsivät silittelemään silkkikanoja. Laulussa sanotaan, että joka pojalla on siivet kantapäissä, ja tälläpä kukkopojalla todellakin oli!

DSCN1712

Arvokkaasti astelli pörröpääherra sulkajalkineineen. Kovasti mielellään kanaset viihtyivät myös hoitajansa kainalossa ihmisten ihmeteltävinä. Kuin pieni kissanpentu pehmein villoin!

Traktoreita ja muita koneita oli saatu pellon täydeltä, olipa siellä mahdottoman upeita autojakin , joten myyntikojuille museotuvan portin pieleen oli jäänyt hyvät tilat. Lettujonot olivat jälleen mahdottoman pitkät, ja letut makoisat ja taisivat taas olla valtakunnan mahtavimmat.

Tuvassa herkuteltiin säräkeitolla, saipa särää mukaan kotiinkin, jos halusi. Ja ne mustikat! Niitä oli ämpäritolkulla, vaan eipä ollut enää, kun tämä eukko kotiin lähtiessään olisi mukaansa kaapannut.

Sen sijaan sain tervalakritsakarkkeja, omppuja ja arpaonneakin tuli kokeiltua. Mutta se suurin ilon aihe oli Lemin Eskon valinta! Ei paremmin olisi voinut osua! Katsoipa telkkarista mitä hyvänsä hyvää luontotarinaa, niin eikös vain siellä lopussa lue myös Tuuliaisen säätiö…

Ja kun paidan ylleen saanut Raija Tuuliainen liikutuksen kyyneleet silmissään sanoi sanasensa kiitokseksi, hän mainitsi myös, että oli tullut nuorena urheiltuakin. Joten ajatteli, ettei nyt ihan kaukaa haettu ollut Eskoksi nimitys, ja päätti suostua.

Eskon paidan ommellut Ritva Laurikainen ja titteliä kaksi vuotta kantanut Markku Peutere avustivat virka-asun Raija Tuuliaisen päälle. Valinnannen tehneen sivistyslautakunnan puheenjohtaja Anu Karhu kuvassa myös.

Eskon paidan ommellut Ritva Laurikainen ja titteliä kaksi vuotta kantanut Markku Peutere avustivat virka-asun Raija Tuuliaisen päälle. Valinnannen tehneen sivistyslautakunnan puheenjohtaja Anu Karhu kuvassa myös.

 

Vapaa-aikasihteeri Kati Ahonen onnittelee uutta Lemin Eskoa.

Vapaa-aikasihteeri Kati Ahonen onnittelee uutta Lemin Eskoa. Taustalla Jaana Sinkko selostaa tilannetta Lemin Kotiseuturatiolle.

Puheita ei luvannut pitää, ne lahjat kuulema puuttuu (!), mutta muuten on mielellään mukana , vaikkapa vain kukittamassa.

Mäntyperän eukko on aina arvostanut säätiön toimintaa hyvin korkealle, ja täydestä sydämestä iloitsen nyt myös tästä kunnianosoituksesta, jonka Raija Tuuliainen sai.

Juhlan kunniaksi kaiken muun musiikin lisäksi Lemin Laulumiehet kajauttivat komeasti markkinatyyliin mukavia lauluja Sisko Taalikaisen johdolla.

SSCN1748

Ihanat markkinat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *