Siirry suoraan sisältöön

Linnoituksen mäellä paukkui ja pärisi

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Lähes helteinen poutapäivä suosi avotraktorimarssia Lappeenrannan Linnoituksen mäelle, sateesta ei ollut tietoakaan!

SSCN1581

Väkijoukkoa kertyi varsin runsaasti, vaikka vanhoja työpelejä mäelle saapuikin lopulta vain aivan lähikunnista, Taipalsaarelta ja Lemiltä.

Nämä sympaattiset putputtajat ovat niin suosittuja kesän tapahtumissa, ettei omistajien aika millään riitä joka paikkaan.

Mutta tälläkään kerralla ei jääty mistään paitsi. Linnoituksen valleilta oli hauska seurata jo sankareitten saapumista rantakatua pitkin Saimaan kimaltaessa pilvettömän taivaan alla. Ketterästi kiivettiin mukulakivetyskin ylös, ja kapeasta portissta aukiolle, johon niitä toki olisi enemmäkin mahtunut.

Tässä varmaankin kaupungin tilaamana puutarhatöihin kunnon niitokone porhaltaa juuri mäkeä ylös.

SSCN1587

Ja tässä   pieni punainen Valmetti ketteränä ohittaa koko jonon voidakseen valita mieleisensä paikan ennen kavereita.

SSCN1585

Näyttävimmin esillä olivat Lemin Rasvanäpit, tervetuliaispuheenkin piti Markku Pesari.

SSCN1584

Ja olihan paikalla myös Kotiseuturatio ja Juha Junnonen Ural-moottoripyörineen (kuvassa oikealla).

SSCN1586

Traktoreitten lisäksi paikalle saapui myös pari pappatunturia, ja aivan upea paloauto, jota viimeksi hälytysajossa on käyttetty 60-luvulla uudemman ollessa korjausta vaille.

SSCN1583

Tämä on silloin jo ollut n. kolmekymppinen! Ei se kovin nopeakaan ole ollut, ja kulutus on amerikanrautojen luokkaa – reilusti!

Monenlaisia työkoneita traktorit toivat myös näytille, ja Suomen lippu liehui monessa mukana. Hienoimpia työkalulaatikoita mielestäni oli metsurin paksi, vankasta puusta rakennetu, jossa paikat oli tarkasti niin mitoille kuin koukuille ja valtaville tukkisaksillekin, sekä polttoaineille ja niille valtaville sahoille – oli Homelite ja C-7. Kyllä on tarvinnut lapsia polkemaan isin selkää noilla työskentelyn jälkeen, ei ole pelkät buranat riittäneet silloin.

Tasan kello 11.00 kaikki trakatorit käynnistettiin yhtä aikaa komeaan yhteislauluun, oli siinä pärinää ja pauketta.

SSCN1582

Musta savupatsas kertoi Zetorin paikan aukiolla, ja sininen savuverho leijui paikan yllä. Lapsia oli paikalla paljon, ja vuoroja ajopelien istuimille odotettiin jonoissa

Sitten jäätiinkin jo odottelemaan Linnoituksen uutta isäntää, joka tällä kertaa on kyllä emäntä- ja tietenkin Lemiltä kotoisin – Anu Talka. Odotellessa sopi nauttia letuista ja kahvista hunajamaistiaisten ohessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *