Siirry suoraan sisältöön

Kunta ei palauta kyläyhdistykselle Kotalahden hankerahoja

Lemin kunnanhallitus hylkäsi Uimin seudun kyläyhdistyksen hakemuksen saada takaisin Kotalahden leirikeskus -hankkeeseen panostamansa 21.386,78 euroa.

Kotalahtea odottaa vilkas kesä ja sen jälkeen mahdollinen kattoremontti.

Kotalahtea odottaa vilkas kesä ja sen jälkeen mahdollinen kattoremontti, todettiin Lemin Kirjavassa keväällä 2011, kun Leader-hanke käynnistyi.

Kyläyhdistys on pyörittänyt leirikeskusta vuoden 2010 alusta alkaen ja oli mukana vuosina 2011–2014 kunnan Leader-hankkeeessa, jolla leirikeskusta remontoitiin. Yhdistys laittoi hankkeesen hankesuunnitelman mukaan omaa rahaansa 5.346,78 euroa ja teki talkootöitä 16.040,00 euron edestä.

Hankkeen tavoitteena oli turvata leirikeskuksen säilyminen lemiläisten ja kauempaakin tulevien yhteisöjen ja yksityishenkilöiden virkistys-, harrastus- ja kokoontumispaikkana.

”Peruparannusta ei voitane

katsoa yhdistyksen tekemäksi”

Kyläyhdistys on irtisanonut vuokrasopimuksensa päättymään tämän vuoden loppuun mennessä. Kunta suunnittelee Kotalahden myyntiä, ja yhdistys on pyytänyt kuntaa palauttamaan 21.386,78 euroa.

Kunnanhallitus ei pyyntöön suostunut. Tilintarkastajan näkemyksen mukaan hankkeen yhteydessä tehtyjä perusparannuksia ei voitane katsoa yhdistyksen tekemiksi, jotka tulisi yhdistykselle korvata vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen, todetaan päätöksen perusteluissa.

Hankepäätöksen ehtona on yksityisen rahoituksen kerryttäminen päätöksen mukaisesti. Näiden valossa ei ole syytä ryhtyä minkäänlaisiin kyläyhdistyksen esittämiin hankerahoitusosioiden maksuihin. Hanke-ehtojen vastaisesti toimiminen saattaisi aiheuttaa kunnalle saadun hanketuen osalta takaisinperinnän, kunnanhallituksen päätöstä perustellaan.

Perusteluissa todetaan myös, että varsin alhaisella kuukausivuokralla (tällä hetkellä 375,55 euroa) on kompensoitu kyläyhdistyksen sitoutumista ja panostusta Kotalahden toiminnalle useiden vuosien ajan.

Aiheesta aiemmin elokuisessa Lemin Kirjavan artikkelissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *