Siirry suoraan sisältöön

Savitaipaleen Ukkokerho 20 vuotta

Teksti Sirkka-Liisa Vaalivirta

Naisilta kielletty, niinhän se on ollut. Vaikka alkuun kerho lähti oikeastaan naisesta, kun Pirkko Eteläpää lausahti ”Aiskille”( Aimo Hjerppe) ohimennen, että tekisitte työ ukotkin jotain yhdessä, kun naisilla on kaikenlaista kerhoa ja harrastusta, ja teille ei mitään yhteistä.

Ja niinpä kerho lähti sitten vauhtiin, ei kovin suurella joukolla ensin, mutta kun parhaimmillaan on päästy jo reippasti yli sataan, niin aika hyvin on omaksi otettu.

Ukkokerho on saanut valtakunnallistakin huomiota, vastaavanlaista ei taida muualta löytyä! Yhdessä on kokoonnuttu Suvantoon kerran viikossa, retkiä ja matkoja on tehty niin kotimaassa kuin rajojen taaksekin ja monenlaista ohjelmaa on ukkojen elämässä ollut. Mutta vannovat, että naisia ei ole ollut, eikä naisista ole edes puhuttu.

Tällä kertaa on hiukan toisin, sillä Punaisen Ristin naiset olivat järjestäneet ukoille 20-vuotisjuhlan. Eija Karine piti hienon puheen kerhon historiasta, vanhojen lehtileikkeiden myötä puhe oli oikeastaan hieno historiikki pitkästä taipaleesta.

Pirkko Eteläpää pääsi kerhon nykyisen vetäjän Raimo Laarin onnittelusyleilyyn, ja sai kauniin vaaleanpunaisen ruusun. Oman kiitospuheensa tämä ”alamittainen töröttäjä”, kuten Pirkko itseään kuvaili.

Pirkko Eteläpää (vas.), Raimo Laari ja Eija Karine, Kuva Paula Häkkinen.

Pirkko Eteläpää (vas.), Raimo Laari ja Eija Karine, Kuva Paula Häkkinen.

Ohjelmassa oli lisää naisia, kun  Herrantertut esiintyivät kahdesti neljän naisen voimin (Kaarina Lindqvist, Terttu Kultanen, Sirkka Lehtonen ja Riitta Lapatto, ja siinä välissä vielä jutun kirjoittaja Honey Bambina.

Herrantertut viihdyttivät herroja. Kuva Paula Häkkinen.

Herrantertut viihdyttivät herroja. Kuva Paula Häkkinen.

Juhlan kruunasi oikein kunnon pitolounas karjalanpaisteineen ja kakkukahveineen.

Onnea ja hyvää jatkoa kakskymppisille Ukoille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *