Siirry suoraan sisältöön

Lemin kunnalle lisärahaa valtiolta

Valtionvarainministeriö myönsi Lemin kunnalle marraskuussa 420.000 euroa harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta. Kunnanhallitus merkitsi päätöksen maanantaina tiedoksi ja päätti tyytyä siihen.

Kunta sai rahan oman hakemuksensa ja tilinpäätöstietojen perusteella. Päätökseen vaikuttivat myös valtionosuuksien ja veropohjan taloudellisesti merkittävät muutokset, jotka kohdistuvat erityisesti vuodelle 2019.

Lisärahan käyttö on tarkkaan säädeltyä. Kunta ei saa lisätä omia menojaan sen myötä, vaan korotus on tarkoitettu osaksi kunnan omia talouden tervehdyttämistoimenpiteitä. Se on tarkoitettu varautumiseen niihin talouden tervehdyttämistarpeisiin, jotka ovat syntyneet kunnan talouden aikaisemman kehityksen johdosta, muun muassa velanhoitokustannuksiin ja alijäämien kattamiseen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *