Siirry suoraan sisältöön

Kunnantupa myyntiin verkkoon

Lemin kunnanhallitus päätti kokeilla nettihuutokauppaa kunnan kiinteistöistä. Yksi kaupattava kohde on kunnanvirasto I eli vanha kunnantalo.

Vanha kunnantalo on ollut tyhjillään jo pitkään.

Vanha kunnantalo on ollut tyhjillään jo pitkään.

Kunnantalo on kaavalla suojeltu rakennus, ja se sijaitsee hallinto- ja virastorakennusten korttelialueella. Kaavan mukaan kunnantalon tontti on mahdollisimman ennallaan säilytettävän alueen osa.

Mahdollisen kaupan jälkeen alueen käyttötarkoitusta voidaan muuttaa kaavaa muuttamalla. Kunnan näkemyksen mukaan alue soveltuu esim. asumiseen tai kaupalliseen toimintaan. Kaavamuutoksen kustannukset tulevat ostajan maksettaviksi.

Vanha kunnantupa on tontilla, johon kuuluu myös nykyisen viraston alue ja kesätorin alue. Ostajaehdokkaiden tuleekin ilmaista, minkä osan alueesta he haluavat ostaa tai vuokrata. Vuokra-aika on 30 vuotta.

Nettihuutokaupan kautta kunta myy myös osakkeita Toukkalantie 4:n kerrostalosta. Kyseessä on tyhjilleen jäänyt maaseututoimiston tila.

Samoin verkkomyyntiin tulee rantatontti Kuhasensaaressa, osoitteessa Kuhasensaarentie 127C.

Läheisestä tontista, Kuhasensaarentie 127A, kunta oli saanut 45.000 euron tarjouksen. Kunnanhallitus esittää valtuustolle tarjouksen hyväksymistä.

Jämätontteja

puoleen hintaan

Kunnanhallitus päätti, että kunta kauppaa tämän vuoden ajan omakoti- ja pientalotontteja puoleen hintaan. Kyse on vanhoista kirkonkylän ja Kuukanniemen tonteista, joiden kunnallistekniikka on jo rakennettu.

Tonteista kymmenen sijaitsee kirkolla ja neljä Kuukanniemessä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *