Siirry suoraan sisältöön

Missiotori ei olekaan mikään tavallinen kirppari

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Karkauspäivän suuriin tapahtumiin Savitaipaleella kuului myös Missiotorin siunaaminen käyttöön ja avajaispäiväkahvitus.

Allekirjoittanut ehti pujottautua mukaan täpötäyteen juhlapaikkaan vasta, kun virallinen osuus oli jo Herranterttujen viimeisiä lauluja vaille.

SSCN4534

Uskomattoman hienosti on myytävät tavarat esille saatu entiseen kirkkoherranviraston huoneustoon, tässä kuvassa  näkyy kassan takana siististi järjestetyt vaatteet

SSCN4532

Pitkän käytävän päässä olevassa huoneessa Riitta Kallio esittelee kahvikuppeja ja muita astioita, joiden asettelu ei häviä tippaakaan vaikkapa Pentikin kahvikuppivitriineille.

SSCN4531

Ulkoa tulevassa valossa varsinkin lasiastiat kimaltavat kauniisti, viereisellä seinämällä astioita on lisää.

SSCN4530

Missiotorilta löytää myös oman huoneen lasten tavaroille, ja kirjoja on lainattavaksikin asti, kaikki on saatu niin siististi ja upeasti esille! Oma seinustansa on myös kengille. Ne ovat esillä kuin hienoimmassa kenkäkaupassa ainakin, joten on syytä epäillä, että tässä on entinen ammattilainen  ollut asialla.

Siunaamisen suorittanut kirkkoherra Lea Karhinen  osottautui myös mainioksi leipuriksi, sillä kahvilan puolella oli avajaispäivän herkkuna hänen leipomaansa mausteita hedelmäkakkua muitten herkkujen lisäksi.

Kun Missiotori nyt on saanut arvoisensa paikan  (os. Peltoinlahdentie32), sinne on mukava poiketa vaikkapa päiväkahville. Entinen paikka kirkon takana Lähetyskirpparilla olikin jotenkin sivussa ja ahdas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *