Siirry suoraan sisältöön

Lemillä valmennetaan vetäjiä ikäihmisten puhelinporukoihin

Vaikka kasvokkainen toiminta on nyt tauolla, voivat erilaiset harrasteryhmät, seniorikerhot, kesätorin porinaporukat ja ystävien juttupiirit kohdata puhelinporukkana, muistuttaa projektipäälikkö Heini Maijanen  Hyvää elämää ikääntyneenä -hankkeesta.

Puhelinporukoihin on kaikkien helppo osallistua; tarvitaan vain puhelin, mukava asento ja avoin mieli. Ja mikä parasta, puhelinporukat ovat edullisia ja mahdollisia välimatkoista riippumatta.

Hanke järjestää kaksi puhelinporukka-valmennusta. Valmennukseen voi ottaa osaa

  • keskiviikkona  27.5. klo 16.30-18.30 (etäyhteydellä, saat ilmoittautuessa etälinkin)

tai

  • keskiviikkona 3.6. kl0 16.30-18.30 Lemin Vanha Pappila (Toukkalantie 5, 54710 Lemi)
    (sään salliessa pihalla, huonolla säällä sisällä turvavälit huomioiden)

Puhelinporukka -valmennukset ovat samansisältöisiä, maksuttomia ja kaikille kiinnostuneille avoimia. Voit tulla myös vain kuulolle, valmennus ei sido sinua vielä mihinkään. Valmennus järjestetään yhteistyössä Lemin kunnan, HELMI Hyvää elämää ikääntyneenä -hankkeen ja Eksoten kanssa.

– Valmennuksen jälkeen osaat soittaa ryhmäpuhelun ja voit koota puhelinporukan omassa tuttavapiirissa, ohjata pienryhmää puhelimitse tai tulla vapaaehtoiseksi HELMI-hankkeen, Eksoten ja Lemin kunnan käynnistämään puhelinporukka -toimintaan. Me järjestämme sinulle ikäihmistä koostuvan porukan, jolle voit soittaa säännöllisesti ja osallistujien kanssa sovitust, Heini Maijanen kertoo.

Mitä puhelinporukan

vapaaehtoinen tekee?

Vapaaehtoinen luotsaa puhelimitse kokoontuvaa yli 70-vuotiaiden ryhmää, jossa 3-5 henkilöä rupattelee osallistujille itselleen tärkeistä aiheista. Vapaaehtoinen toimii tavallisen ystävän tiedoin ja taidoin. Vapaaehtoiselle ei aiheudu toiminnasta puhelinkuluja ja tarjolla on tukea, vertaistapaamisia, koulutusta ja virkistystä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen etävalmennukseen ti 26.5. ja lähitilaisuuteen 2.6. mennessä. Heini Maijanen, p. 050 595 4246 tai heini.maijanen@socom.fi
Ilmoittautumisen yhteydessä saat etälinkin,  josta pääset osallistumaan valmennukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *