Siirry suoraan sisältöön

Torilla tavataan

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Aurinkoinen päivä oli tuonut toivottua elämää Savitaipaleelle pitkään hiljaisena olleelle torille. Pikkuhiljaa mökkiläisetkin ovat uskaltautuneet ihmisten ilmoille rantamökeistään, ja toriltahan löytyy nyt mukaan vaikka mitä.

”Kori-tyttö” ja -poikakin olivat purkaneet autostaan mahtavan määrän koreja,luutia, harjoja ja selänpesimiä.

SSCN5127

Torin toisella laidalla ”Jullen puutyö”  levittäytyi oikein katoksen alle, niin, ettei pienen tasku-Nikonin kapasiteetti riittänyt tallentamaan koko komeutta.

SSCN5129

Oli siinäkin tarjolla harjaa ja luutaa, kenkärenkiä ja koria, ja vallan upeita jakkaroita ja saunaportaita – ”miu miehen tekemiä”, mainosti punatakkinen nainen töitten keskeltä.

Kesä on tuonut torille myös Eijan kukkineen.

SSCN5128

Ensin oli tarjolla orvokkeja tasarahakassillisineen, valitse itse, ja maksu vieressä jököttävään tonkkaan, mutta nyt oli paikallinen puutarhuri itsekin paikalla.

Kotiin toimituskin kuului onnistuvan, kun lenkkeilijä harmitteli, ettei ollut rahapussia mukana, ja lenkkikin vasta alussa. Tomaatintaimien kanssa Eija neuvoo vielä olemaan varovainen, malttia, malttia!

Jos pottukauppiaita vielä odotellaankin, niin jo vanhastaan tuttu ”Kotisavun” Mikko oli jälleen omalla paikallaan tuomassa herkkuja halukkaitten ruokapöytään.

SSCN5126

Savulohien lisäksi tarjolla myyntiautossa on mahdottoman monenlaista suunmukaista syötävää.

Kotimaisia Kuoma-kenkiä ja muita jalkineita tarjoaa myös tuttu Anita, mutta päivä on muuttunut perjantaiksi. Tästä se alkaa oikea kesä, lähituottajien uusia pottuja ja mansikoita odotellen

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *