Siirry suoraan sisältöön

Seurakuntatalon myynnistä tekeillä oikaisuvaatimus

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvoston päätöksestä laittaa Lemin seurakuntatalo myyntiin on tekeillä oikaisuvaatimus.

Lemillä vastustetaan seurkuntatalon myyntiä.

Lemillä vastustetaan seurkuntatalon myyntiä.

Oikaisuvaatimus kuuluu seuraavasti:

”Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvoston kokous 1.6.2020, § 87

OIKAISUVAATIMUS

Vaadimme pykälän kumoamista ja asian käsittelyä uudelleen seuraavin perustein ja vasta sen jälkeen kun kyseiset asiat on toteutettu:

Taipaleen seurakunta toimii suurelta osin jäsenistöltään kerätyin verovaroin. Eri alueilla asuvia seurakuntalaisia tulee kohdella tasapuolisesti. Päätöksenteon tulee olla avointa ja läpinäkyvää. Seurakuntalaisia ei ole Lemin seurakuntatalon myyntipäätöksessä kuultu, eikä heille ole esitelty eri vaihtoehtoja.

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto on kokouksessaan 7.11.2019 §:ssä 171 päättänyt, että nykyisen seurakuntatalon korjauskustannukset selvitetään. Tätä ei ole tehty. Seurakunnan talouspäällikkö on Lemin kotiseuturadion lähetyksessä toukokuussa 2020 perustellut, että seurakunnalla ei ole tähän rahaa. Seurakunnan vuoden 2020 talousarviossa selvityksen tekemiseen on kuitenkin varattu huomattava määräraha.

Vaadimme, että ennen kuin Lemin seurakuntatalon kohtalosta päätetään, seurakuntatalon mahdollisen korjauksen todelliset kustannukset tutkitaan ja esitellään ne seurakuntalaisille. Lapsivaikutusten arviointi on myös tehtävä muutenkin kuin kirjauksena pykälään, että lapsivaikutuksia ei ole, koska seurakuntatalossa sijaitsevat kerhotilat ja taloa on käytetty myös nuorten kokoontumisiin.

Seurakuntalaiset ovat oikeutettuja konkreettisesti tietämään, minkälaisia vaikutuksia Lemin seurakuntatalon myynnillä on Taipaleen seurakunnan toimintaan Lemillä. Rakennetaanko Taipaleen seurakunnalle uusi talo, ja minne se rakennetaan, sillä nykyisellä asemakaavalla se ei ole mahdollista, vaan vaatii toteutuakseen kaavamuutoksen. Seurakunnalla ei ole Lemin kirkonkylällä hallussaan keskeisellä paikalla yhtään asemakaavan mukaista rakennuspaikkaa, jos nykyinen talo myydään.

Seurakuntalaisilla on oikeus tietää Taipaleen seurakunnan todelliset, realistiset suunnitelmavaihtoehdot, mikäli Lemin seurakuntatalon myyntiin kaikesta huolimatta päädytään.

Lemin seurakuntatalon tasearvo on 160 000 euroa. Mikäli seurakuntatalo myydään alle tämän arvon, myynti voidaan katsoa seurakunnan omaisuuden hukkaamiseksi. ”

Oikaisuvaatimuksen ensimmäinen allekirjoittaja on Kirsti Laulaja.

Laulaja tarjoaa seurakuntalaisille mahdollisuuden allekirjoittamiseen Lemin hautausmaapäivänä keskiviikkona 10. kesäkuuta kello 9 alken. Kampaamo Studio Anne-Mariassa oikaisuvaatimus on allekitjoitettavana perjantaihin 12.6. asti.

Oikaisuvaatimus oli maanantaina Lemin kirjastossa kenen tahansa Taipaleen seurakunnan jäsenen allekirjoitettavana, mutta Laulaja joutui hakemaan sen pois; kunnan tiloja ei saa tarkoitukseen käyttää.

Artikkelia ja sen otsikkoa muutettu maanantaina 8.6. kello 22.31 kirjastoa koskevilta osilta. Tiistaina 9.6. kello 10.24 juttuun lisätty tieto hautausmääpäivästä. Kello 10.59 juttuun lisätty tieto Studio Anna-Mariasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *