Siirry suoraan sisältöön

Laulaa ei sais, vaan laulettiin silti

Teksti ja kuva Sirkka-Liisa Vaalivirta
Juuri tänä päivänä uutisissa sanottiin, etteivät koululaiset saisi osallistua laulutunneille, kun siinä ne koronat lentelee..Mutta Savitaipaleen eläkeläiset kuitenkin aloittivat entiseen malliin laulajaisensa.


Tällä kertaa ajeltiin perin kiemuraisia teitä Laksiaisten majalle, jossa ne ollutkaan koskaan ennen päässyt käymään.

Maja putkahti mukavasti näkyviin metsän sylistä. Koko piha ja tie oli aivan täynnä pikkuruisia kantarellin alkuja  – olipa tarkasti askellettava, jottei talloisi niitä,  jotka autoilta ehjäksi jäivät.

Laulajaiset oli järjestetty mukavasti, penkit pitkin seinän vierustoja, joten kovin nokakkain emme toisillemme hönkäilleet, kun lauloimme mielemme halusta Heikin  ja Tertun johdolla. – Ja miten mainiot kahvit ja pullat emännät olivatkaan kattaneet laulajia varten.

Seuraavaksi kokoonnutaan sitten samoissa merkeissä syyskuussa 7.9. klo. 13. Savitaipaleella Olkkolan Kartanossa.

Tanssittukin jo on

Tiistaina 11.8. varsin lämpöisessä kesäsäässä tanssihaluiset suuntasivat Säänjärven lavalle päivätansseihin. Kahvia oli tarjolla jo hyvissä ajoin, mutta ensin vähän jännitettiin mahtaako tulla ketään. Ja kun ensivalssin tahti lavalta kaikui, täyttyi mainioksi kiitetty parketti nopeasti.

Kun korona on tanssitkin estänyt, arvanmyyntipöydän takana sai kuulla tosi monia mukavia kiitoksia. Kovasti ihmeteltiin, miten loistavaa ja tanssittavaa musiikkia saivat aikaan Arto Kivekäs ja Hannu Auvinen, siis vain kaksi miestä! Molemmat lauloivat ja soittivat hyvällä sykkeellä.
DSCN6266
Tanssilattian liukkautta taisin itsekin kokeilla…villasukalle se oli pikkusen liian liukas, tai sitten oli oma taito hukassa, mutta tulipahan todetuksi, ettei parkettia turhaan tanssikenkäiset kehuneet!

Seuraavan kerran Säänjärvellä pyörähdellään päivätansseissa tiistaina 8.9.-20 klo.12-16, ellei koronatilanne muuta suunnitelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *