Siirry suoraan sisältöön

Väki vähentynyt seurakunnassa

Kirkkoherra Lea Karhinen lupaa tietoja Taipaleen seurakunnan viime vuoden jäsenmäärästä vasta helmikuussa, kun Kirkkohallituksen vuositilastot ovat valmistuneet.

Kirkkohallituksen tilastot ulottuvat nyt marraskuuhun 2020. Ne kertovat, että Taipaleen seurakuntalaisia oli marraskuussa 160 henkeä vähemmän kuin vuoden 2019 lopussa. Marraskuun lopun jäsenmäärä oli 8.514 seurakuntalaista.

Marraskuussa 2020 muuttoliike kasvatti seurakunnan jäsenmäärää 12 hengellä, samoin kastetut ja kirkkoon liittyneet lisäsivät sitä 5 hengellä. Samalla kuitenkin kuolleet ja kirkosta eronneet vähensivät seurakuntalaisten määrää 19 hengellä.

Perinteisesti joulukuu on ollut vilkkainta aikaa kirkosta eroamiselle – ja myös kirkosta liittymiselle -joten vuositilastossa päädyttäneen viimeistä tietoa alhaisempaan lukemaan. Viime vuoden joulukuussa Taipaleen seurakunnan jäsenmäärä pieneni 96 hengellä, mistä kirkosta eroaminen kattoi 95 hengen miinuksen,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *