Siirry suoraan sisältöön

Koronarokotukset hyvässä vauhdissa Lemillä

Koronarokotusten edistyminen – kuka on jo rokotuksen saanut ja kuka ei – on suosittu puheenaihe niin Lemillä kuin muuallakin. Kun Savitaipale viime viikolla oli jonkin aikaa tilastoykkönen koko valtakunnassa yli 50 prosentin rokotekattavuudellaan, moni ajatteli, että nyt ei olla tasapuolisia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL julkaisee ajantaisaisia rokotustilastoja. Niiden valossa näyttää siltä, että Lemillä rokotukset etenevät jopa Savitaipaletta nopeammin, vaikka kokonaisprosentti on alhaisempi: tiistain 4.5. lukema on Lemillä 41,1 prosenttia, Savitaipaleella 52,7 prosenttia, Taipalsaarella 39,2 prosenttia ja Luumäellä 46,1 prosenttia.

Kun vanhat on jo kaikissa kunnissa valtaosin rokotettu ensimmäisen kerran, vuorossa ovat nuoremmat ikäluokat. Tiistaina 4.5. tilastot näyttävät, että esimerkiksi ikäluokasta 55-59-vuotiaat lemiläisistä ensimmäisen rokotuksen on saanut jo 55 prosenttia eli reilusti yli puolet. Samanikäisistä savitaipalelaisista piikin on saanut 47 prosenttia, taipalsaarelaisista 37,8 prosenttia ja luumäkeläisistä 41,9 prosenttia.

Lappeenrannan kokonaisprosentti on nyt tiistaina 36,4 ja 55-59-vuotiaiden lukema 43,1.

Rokotusten edistymistä maakunnassa ja valtakunnassa voi seurata vaikkapa tämän linkin kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *