Siirry suoraan sisältöön

Vaikeuksista huolimatta eteenpäin

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Korona vaikeuttaa yhä valtakunnan ja koko maailman elämää, Mäntyperän eukon elämää haittaa suuresti tällaiset säät. Netti toimii pätkittäin milloin toimii, joten mitään tärkeää ei pysty sähköisille sivuille naputtelemaan.

Jotakin silti tapahtuu koko ajan. Jos taannoin lievennykset rajoituksia saivat lähiseutujen terassit täyteen, niin yllätyksiä sattui Savitaipaleellakin. Ehkäpä näiltä pätkäsivuilta olin nähnyt, että torilla olisi markkinat, ja hiukan epäille ajelin kirkolle… ja todellakin, tori oli täynnä myyntikojuja, ja ihmisiä jotka ihmettelivät näitä ”yllätysmarkkinoita”. Etukäteisilmoitusta ei monikaan ollut nähnyt, mutta – kuten tavallista – markkinat saivat helteet loppumaan, ja sateet alkamaan!

Sää teki tepposet myös Savis-Optiikan pihabasaarille, teltta jäi sadepäivänä pystyttämättä, ja Jaakko Selin sai esitellä värikkäitä mekkojaan täpötäydessä liikkeessä sisällä.

Mutta ei hätää, teltta oli pystystysvalmiina odottamassa mahdollista poutaa.

Eräkokin teltta toki kutsui tutusti markkinaväkeä keitolle, kenkäkauppa kävi perjantaiseen malliin, taimia ja pottuja oli tarjolla säästä huolimatta.

Oli markkinarinkeliä,

ja karkkia tietenkin,

mahtava määrä keveitä kesämekkoja ja puseroita… Ja ihmetteleviä ihmisiä. Monet eivät olleet kuulleet koko markkinoista mitään. Telttoja on näkynyt edelleen, nyt alkaa toreilla ja turuilla näkyä vaalit.

Elämä jatkuu, eikä korona markkinatunnelmista huolimatta tartutaluvuissa näkynyt. Hyvä niin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *