Siirry suoraan sisältöön

Kellotapuli käyttökieltoon

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti maanantaina, että Lemin kellotapuli asetetaan käyttökieltoon.

Kellotapulin torni on erittäin huonossa kunnossa, totesi seurakunnan yhteistyötoimikunta.

Kellotapuli asetetaan käyttökieltoon ja suojataan ulkopuolelta niin, ettei tornista ole vaaraa myöskään sivullisille. Ruumishuone jää vielä käyttöön, mutta kellojen soitto pyritään korvaamaan muilla keinoin, kirkkoneuvosto päätti.

Seurakunnan yhteistyötoimikunta oli esittänyt käyttökieltoa työsuojeluperustein. Toimikunnan mukaan kellotapulin torni on erittäin huonossa kunnossa.

Kellotapulin remonttitarve oli tiedossa jo Lemin itsenäisen seurakunnan aikaan. Se siirtyi ensin seurakuntaliitoksen tiimellyksessä ja sitten uuden seurakunnan aikana. Remonttia pyrittiin tekemään tämän vuoden aikana, kirkkoneuvoston pöytäkirjassa todetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *