Siirry suoraan sisältöön

Puurojuhla ja vuosikokous Olkkolan Hovissa

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen ReumaReippaat viettivät puurojuhlaansa Olkkolan Hovissa.

Yhdisrys sai vieraakseen Lappeenrannan reumayhdistyksestä Sirkku Hamusen, joka kertoi emoyhdistylsen tapahtumista ja toivotteli meitä mukaan moniin mukaviin tapahtumiin. Osa innostuikin kovin, ja mm. Pulsan joulujuhlaan sovittiin jo yhteiskyydeistä .

Seuraavam kerran reumaporukka kokoontuu vasta ensi vuonna, tammikuun 27.päivänä, kuun viimeisenä torstaina, ja ainakin silloin vielä Olkkolassa.

Samassa paikassa piti myös Luonnonsuojeluyhdistys melko lailla supistuneen vuosikokouksen. Korona-aikana tapahtumia ei ole ollut, eikä uusiakaan tohdittu vielä suunnitella, hiljallensa mennään eteenpäin ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Varsinaista hallitustakaan ei voitu lyödä kiinni, Etäyhteydellä saatiin yksi uusi hallitustyöskentelyyn, kun Hanna Vaartaja lupautui mukaan. Olli ja Saila Vanamo jakavat tehtäviä kuten nytkin ovat tehneet, ja muuten yritetään mennä olosuhteitten mukaan eteenpäin.

Luontoasiat ovat nykyään kovasti esillä, ja mukaan kaivattaisiinkin varsinkin juuri maaseudun nuoria,ihmisiä, jotka jo luonnostaan tuntevat luonnon mukana olemisen ja elämisen, ja jotka tarttuisivat innolla ohjastamaan monesti melkoisessa vastatuulessa purjehtivaa maaseutulaisten hiilivapaata purjelaivaa.

Kokouksen päätteeksi tutustuttiin Pertti Jurvasen näyttelyyn,joka on esillä vielä ainakin tämän kuun loppuun asti Olkkolan yläkerrassa.

Erittäin upea näyttely esittelee hyvin Savitaipaleen luontoa ja rikasta historiaa. Saatavana on myös Pertin kirjaa Uusi Tuleminen, jonka tuotto (20e) menee kotiseututyölle ja Europaeus-museon ylläpitoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *