Siirry suoraan sisältöön

Joulukonsertti sujui uusin säännöin

Pakkassää, koronapassit, maskit ja turvavälit loivat puitteet Lemin musiikkiyhdistyksen keskiviikkoiselle konsertille. Kalle Virtanen, Laura Juvonen ja Jonna Imeläinen pitivät huolen siitä, että hieno musiikkielämys painoi virushuolet unholaan.

Sopraano Laura Juvonen ja tenori Kalle Virtanen lauloivat Jonna imeläisen urku- ja pianosäestyksellä.

Perjantaina muuttuneet koronasäännöt laittoivat musiikkiyhdistyksen vaatimaan koronapassia keskiviikkoiseen joulukonserttiin saapuvilta. Se sujui ilmeisen sutjakkaasti: kirkon eteisessä syynättiin koronatodistus joko puhelimen näytöltä tai paperisesta tulosteesta. Likemmäs sata henkeä läpäisi tarkastuksen; yksi Lappeenrannasta ilman koronapassia tullut jouduttiin käännyttämään ovelta. Siitä kuinka moni jäi tulematta kokonaan passin puuttumisen – tai 20 asteen pakkasen – takia, ei voi kuitenkaan tietää.

Ne, jotka paikalle tulivat, eivät pettyneet: sopraano Laura Juvonen, tenori Kalle Virtanen ja heitä pianolla ja uruilla säestäneen Jonna Imeläinen tarjoasivat tunnin verran hienosti esitettyjä tuttuja ja hieman vieraampiakin joululauluja. Kun ohjelmiston viimeisenä olleen A. Adamin Oi jouluyön viimeiset sävelet vaikenivat, nousi yleisö seisomaan suosiota osoittaessaan.

Seisovat suosionosoitukset – standing ovation -tulivat Kalle Virtaselle tutuiksi Voice Finlandissa. Sellaiset hän ansaitsi myös Lemillä yhdessä Laura Juvosen ja Jonna Imeläisen (piilossa pianon takana) kanssa.

Lemin musiikkiyhdistyksen joulikonsertti on nyt kahden koronavuoden mittainen perinne, jolle suo jatkoa myös tulevina – toivottavasti normaalimpina – vuosina,

Mutta jo ennen tulevaa joulua voidaan musiikista nauttia uudestaankin Lemin kirkossa. Kauneimmat joululaulut lauletaan nyt sunnuntaina 12. joulukuuta kello 18. Jonna Imeläisen ja Gospel Taipaleen johdolla.

Lauantaina 18. joulukuuta kello 18 Niina Ahola ja Ilkka Hämäläinen laulavat Jonna Imeläisen säestyksellä Joulun iloa ja valoa -konsertissa. Konserttiin on vapaa pääsy; ohjelmalehtisen saa kymmenen euron hintaan.

Molempiin tapahtumiin osallistuminen edellyttää koronapassia.

Juttua korjattu 16.45 tiedolla yhden koronapassittoman käännyttämisestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *