Siirry suoraan sisältöön

Konsertteihin koronapassin kanssa – juttua täydennetty

Lemiläisiä hellitään alkavalla viikolla kahden kirkkokonsertin verran. Mutta herkkuun pääsevät kuulolle vain ne, joilla on näyttää koronapassi.

Tenori Kalle Virtasta kuullaan keskiviikkoiltana Lemin musiikkiyhdistyksen joulukonsertissa. Kuva Stefania Tuurna.

Lemin kunta ja Taipaleen seurakunta järjestävät itsenäisyyspäivänä 6.12. kello 12 kirkossa suomalaisen musiikin konsertin. Siinä esiintyvät mezzosopraano Ida Wallén ja pianisti Taru Ritavesi. Konserttiin on vapaa pääsy.

Lemin musiikkiyhdistyksen joulukonsertissa kirkossa keskiviikkona kello 18 esiintyvät tenori Kalle Virtanen ja sopraano Laura Juvonen. Heitä säestää pianolla ja uruilla Jonna Imeläinen. Kymmenen euron lippuja myydään ennakkoon Lemin kirjastossa (käteismaksu) ja ovelta puolta tuntia ennen.

Koronapandemiatilanteen pahennettua Etelä-Karjala siirtyi viruksen leviämisvaiheeseen. Perjantaina aluehallintovirasto (AVI) päätti, että maakunnassa ei saa pitää sunnuntaista lähtien yli 50 hengen tilaisuuksia ilman, että niihin osallistujilta tarkistetaan koronapassi.

Taipaleen seurakunta ilmoitti lauantaina verkkosivuillaan, että 5. joulukuuta lähtien seurakunnan kirkoissa järjestettävissä konserteissa ja 12. joulukuuta lähtien pidettävissä Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä kävijöiltä tarkistetaan koronapassa.

Lemin musiiikkijuhlien toiminnanjohtaja ja keskiviikon konsertin säestäjä Jonna Imeläinen kertoo, että myös musiikkiyhdistys tarkistaa ovella tulijoiden koronapassin – joko älypuhelimen näytöltä tai paperisesta todistuksesta.

Kaikilla konserttiin haluavilla ei ole älypuhelinta, eikä tietokonetta tulostimineen – eikä välttämättä edes pankkitunnuksia, joilla pääsisi OmaKantaan sitä hakemaan.

Itsenäisyyspäivän konserttiin sitä ei pysty enää näin hankkimaan, mutta keskiviikon konserttia varten on siihen ainakin periaatteessa mahdollisuus vielä tiistaina ja keskiviikkona terveydenhuollosta. On kuitenkin mahdollista, ettei sitä ehditä tähän hätään tulostamaan, ainakaan Lemin hyvinvointiasemalla.

Edellinen virke lisätty 6.12. k4llo 13.37.

Kunta avustaa koronapassien tulostamisessa niiden osalta, joilla on pankkitunnukset, muttei älypuhelinta tai tietokoneen tulostinta. Kuntalaisten kokoontumistilassa kirjaston siipiosassa on henkilö ja tulostin sitä varten paikalla keskiviikkona kello 9-13, kunnan hyvinvointikoordinaattori Kati Ahonen kertoo.

Viimeinen kappale lisätty 6.12. kello 16.34.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *