Siirry suoraan sisältöön

Lemin veteraanien rivi harveni

Lemin veteraanien joukko pieneni kahdella: tieto Unto Nikusen ja Eeva Pekarin poismenosta kiiri itsenäisyyspäivän alla.

Unto Nikunen kuvattuna elokuussa 2020.

Lemin vanhin veteraani Unto Nikunen kuoli 1. joulukuuta 101-vuotiaana. Hän oli syntynyt 6. joulukuuta 1919, eli olisi täyttänyt 102 vuotta itsenäisyyspäivänä. Muun muassa kirjoittajana ja runonlausujana tunnettu Nikunen vietti 100-vuotisjuhlaansa Tasavallan Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Veteraanitunnus oli myös Eeva Pekarilla Uimilta. 16. marraskuuta 1924 syntynyt Pekari kuoli 97 vuoden iässä 27. marraskuuta. Hänet opittiin tuntemaan muun muassa Lemin Eskojen ahkerana talkoilijana Jalkosalmen lavalla veljensä Laurin kanssa.

Veteraanitunnuksen omaavia lemiläisiä on elossa vielä neljä henkeä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *