Siirry suoraan sisältöön

Onnenhevosten joulu

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Lunta saatiin juuri sopivasti, kun Onnenhevoset Savitaipaleen Niontiellä tarjosivat jouluhauskaa perheille.

Tien laitaa oli pelto aurattu parkkipaikaksi, tonttulakkinen hahmo opasti piharoihujan kanssa kääntymään sinne. Laitumillaan hevoset katselivat ihmeissään kulkijoita. Ja tallinpihalla Anna Mennola jouluasuun puetun tutun hummansa kanssa odotteli ratsastajia.

Nina Loisa palelevan Lotta-tyttären kera sovittivat kypärät pienten ratsastajien päähän, ja sitten mentiin talutusratsastusta pitkin pihatietä. Tyylejä löytyi monenlaista, tässä todella innokas ratsastaja pikku-Minja, jota näin korkeallakaan ei huimaa!

Oikein kilparastastajan ryhdikästä tyyliäkin nähtiin, uskaltautuipa toinen innokas ratsastamaan ihan ”ilman käsiäkin”!

Metsään oli rakennettu myös keppihevosratsastajille oma rata, ja kukapa muu siellä muutamankin kierroksen teki kuin pikku-Minja.

Tottakai paikalla oli myös Joulupukki Nallemuorin kera, kovasti joulujuttuja tuntui lapsilla mielessä olevan…

Kahvia ja muita herkkuja sai pikkurahalla Liisa Tuomaisen pihakahviosta, ja tallikamarissa yksi perhe kerrallaan sai käydä osallistumassa piirustuskilpailuun, jossa pukki sitten valitsisi voittajat. Jokainen piirtäjä toki sai suun makiaksi Riitta-tontulta.

Pukin konttiinkin tarjolla oli pihatien varteen  vajaan varattu  monenlaista mukavaa ostettavaa, hevosen muotoisen heijastimen minäkin sieltä takin helmaan löysin. Tallissa olivat ihailtavina lemmikkikanit Kitty ja Klooni, esittelijöinä olivat Rony ja Elias. Sain tietää, että kanit eivät ole kovin pitkäikäisiä, ja kun toinen näistä oli jo viisivuotias, se elää jo ihan eläkevuosiaan.

Joulun aikaan Anna hevosineen nähdään vielä monissa tapahtumissa, ja  mukavalta Mäntyperän eukosta tuntuu sekin, että rouskuttavat aitauksisaan eukon pihakuusten lumen alta kaivettuja oksia. Hyvää joulua, Onnenhevoset!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *