Siirry suoraan sisältöön

Pienen kunnan suuri voimannäyte

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipale ja sen ihmiset ovat nyt hopeamitallia rikkaammat.

On oikeastaan pieni ihme, että näin vähäväkisestä kunnasta nousee sellainen yhteistyöriemu. Talvikaupunki /kunta-videoon mahtui niin paljon hauskaa, kauniita maisemia ja nyt tiistai-illan juhlalle aina mahtavat Olkkolan Hovin upeat puitteet.

Kunnanjohtaja Johanna Mäkelä jännitti turhaan, tuleeko kansaa katsomaan, kun Puoli seitsemän suorassa ohjelmassa kolmesta finalistista äänestettäisiin se mieluisin. Kyllä tuli, niin isot kuin pienetkin, jalkaisin , autoilla ja valtavasti myös potkukelkoilla. 

Kun hyvin lapioidun pation istumakatsomo täyttyi…

alkoivat täyttyä myös lumikumpareet ja seisomapaikat.

Makkaranpaistoteltallakin tungosta riitti.

Ohjeita yleisölle antoivat Puoli seitsemän toimittaja Totti,  sekä meidän oma Jyrki Käpy Keränen, jonka haastattelun hieno loppurutistus oli kyllä finalistien paras. Sirkka Haverinen Ylestä haastatteli myös yleisöä.

Taivas tapahtuman yllä oli melkein revontulivihreä, ihan hiukan vielä Kuolimon takaa punersi iltarusko hyvää luvaten. Sää oli paras mahdollinen, vaikka Kemijärvellä saatiinkin tuiskua tuulen kanssa.. Ja Kemijärvellehän se voittokin sitten meni, Savitaipale hyvänä hopealle ja Vihtiin sitten kolmas sija. 

Hyvä on Mirjami Jurvasenkin hymyillä (kuvassa keskellä keltaisessa puserossa),

onnistuneessa kilpailuvideossakin esiintyneenä ja monien muiden kanssa yhteen hiilen sovussa sisulla ja sydämellä touhunneena.

Tapahtuma sinänsä sai niin suuren suosion, tällä kertaa n. 60 kilpailevaa videota, joten melko varmasti jotain vastaavaa saadaan nähdä ensi vuonnakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *