Siirry suoraan sisältöön

Rauhankulkue piirsi sydämen Kuolimolle

Teksti ja kuvat Sikka-Liisa Vaalivirta

Sunnuntai-illan hämärään Savitaipaleen torille kerääntyi suuri joukko sinikeltaisiin väreihin pukeutuneita ihmisiä – oli nuoria ja vanhoja, monet työnsivät lastenrattaita ja olivat liikkeellä polkupyörällä.

Melkein kaikilla oli käsissään kynttilä, joko kotoa tuotu tai kaupasta saatu. Karoliina Laari antoi neuvoja kulkueeseen osallistuville.

Kerrottiin myös, että Savitaipaleen Yrittäjät olivat luvanneet antaa Ukraina -keräykseen 10 euroa kolmestakymmenestä ensimmäisestä osalistujasta… mukana kulkivat myös Punaisen ristin kerääjät, joiden astiaan sai harkintansa mukaan avustuksia antaa.

Jono muodostui pitkäksi.  Koreasti puetun hevosen oli tarkoitus ohjata kulkue Olkkolan Hovin parkkipaikalle, ja juuri ennen lähtöä  hepokin halusi peilata koristekorviaan torin kiiltävän jäisestä pinnasta,

ja oli sitten valmis johtotehtäviin ratsastajanaan Anna Mennola.

Drone kuvasi koko pitkän matkan, vihreä valo vilkkui pimenevällä taivaalla, tuulen puuskat puhalsivat kynttilöit sammuksiin, ja sydämenmuotoon asetetut kynttilät lumessa saivat nekin puuskasta osansa, mutta siihen sydämen ympärille koko harras joukko asettui.

Viimeisiä tulia sytyteltiin uudestaan, kun kuunneltiin hienoisen lumitihkun alla Ukrainan mahtava kansallislaulu, ja yhdessä laulettiin sitten tietenkin Karjalaisten laulu, tukena turvattomille. Pienikin tuki, myötunto ja tuhannet rukoukset  – apu jokaisen omien voimavarojen mukaan olkoon valona sodan alla hätää kärsiville.

Korjattu juttua 11.3. kello 9.57: lahjoittaja ei ollut Lionsit vaan Savitaipaleen Yrittäjät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *