Siirry suoraan sisältöön

Aloite: seurakunnan leikkipaikat kuntoon

Lemiläiset kirkkovaltuutetut Anu Karhu ja Ritva Laurikainen jättivät Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuustolle aloitteen Lemin seurakuntatalon ja Kuukanniemen seurakuintakodin ulkoleikkipaikkojen kunnostamisesta turvalliseksi.

Seurakuntalon leikkipaikka kirkonkylässä on vielä paksun hangen ymoäröimä.

Leikkialueet ovat kaikenikäisten viihtyisiä kohtaamis- ja virkistyspaikkoja, aloitteessa todetaan. Karhu ja Laurikainen toivovat Taipaleen seurakunnan kannustavan lapsia, nuoria, aikuisia ja senioreita viettämään yhteistä aikaa leikkiympäristöissä.

Lemin kirkkopiirin lasten leikkipaikat kirkolla ja Kuukanniemessä ovat kuitenkin uusimisen tarpeessa, jotta ne täyttäisivät turvallisuusvaatimukset, aloitteen tekijät toteavat.

Anu Karhu esittää erityistilintarkastusta

Toisessa valtuustoaloitteessa Anu Karhu esittää erityistilintarkastuksen tekemistä Taipaleen seurakunnassa.

”Erityistilintarkastusta tarvitaan silloin, kun epäillään, että yhteisön talouden hoidossa on mahdollisesti rikottu lakia tai asetuksia. Taipaleen seurakunnassa on tullut julki sisäisen valvonnan yhteydessä epäselvyyksiä, jotka on syytä selvittää. Hyvä asia on, että Mikkelin tuomiokapitulista piispa on myöskin tehnyt päätöksen asioiden selvittämiseksi”, Karhu toteaa aloitteessaan.

Karhu esittää, että seurakunta tekee päätöksen erityistilintarkastuksesta seurakunnan käyttämän tilintarkastusyhtiö BDO:n kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *