Siirry suoraan sisältöön

Liputuspäivän laulujuhlaa

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Olipa tarkoitus kirjoitella heti tuoreeltaan Savitaipaleen mieskuoron hienosta äitienpäiväkonsertista, mutta Delli pani vastaan kovasti – luulin jo tarvitsevani ulkoista apua. En tiedä mikä tätä motitti, mutta tässäpä hiukan jälkimaininkeja.

Jos oli yleisöllekin istuinpaikkoja tyhjinä, niin kuorossa tyhjää näkyi myös, ”se tauti” vie niin kuulijoita kuin laulajiakin potevina petiin. Aika komeat nuo miesten rivistöt silti ovat.

Ja kuoroa johtanut Sisko Taalikainen säesti pianolla, soitti viuluakin johtaessaan, ja joutipa  orkesterinkin mukaan trumpeitteineen.

Kuoro lauloi kaikki ihanat laulut äideille, ojensi orvokkeja ja kieloja, suvivalssin siivin vei illaksi Saimaalle, äidin syntäntä hellittiin ja jokaisella taisi olla se äideistä parhain. Ja laulettiinhan se ihana Ruusu kankahallakin….ja tälle eukolle se aiheutti mietintää ja muisteloa, joka kestää vieläkin. Kouluaikoina tätä laulettiin saksaksi, mutta siinä kuunnellessa tuli mieleen vain ”ich steche dich”… tai jotain sinne päin. Pikkuhiljaa sanat ovat muistuneet mieleen Röslein rot, Röslein in der Heidon… tai jotain sinne päin.

Kuultiinpa italiaakin, kun Matti Heikka yllätti upeilla tenoriaarioilla, Palaja Sorrentoon, ja O sole Mio! Upeaa!

Tässä kuvassa on kaksi komeaa laulajapoikaa, vasemmalla Matti Heikka ja oikealla juuri Etelä-Karjalan piirin karaoke kisat selättänyt Seppo Myyrä. Kuoron juhlavuosi lähestyy… saataneeko Savitaipaleelle ihan omat Matti ja Tep- – eiku Seppo!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *