Siirry suoraan sisältöön

Savitaipaleen käsityöasema pursuaa kierrätystä

Taru Järvimiehen näyttely Savitaipaleen käsityöasemalla on avoinna maaanantaisin kello 12-17 ja torstaisi klello 10 -15  torstaihin 27.10. asti.

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Käsityöaseman jokainen pikkukamari on täynnä jonkun ihmisen luomisen tarpeen tuotteita, mutta nyt kierrätysaiheiset tarut pursuavat jo pikin käytäviäkin. Heti  sisään päästyä kohtaa tuolilla istuvan mummelin, joka muistuttaa, että asema on myös kahvipaikka.

Käytävä seinälle mahtuu myös nostalgisia asusteita, ja räsymatto, joka on saanut ryijynorpan sinisille laineilleen, toisessa laidassa käytävää henkarilla riippuu hienoinen silkkipintainen tyttären hääpuku.

Varsinaisessa näyttelyhuoneessa on seinällinen vanhoista virkatuin pitsein koritelluista tyynyliinoista aikaansaatuja salusiineja, puseroita, mekkoja  – vaikka mitä. Vanhat ristipistotaulut voi kietoa harteilleen tai laittaa lapsen sängynpeitoksi, ne kun on ommeltu yhteen kuin tilkkutäkki! Ja sielläkin, kaiken hauskan ja kauniin keskellä istuu yläkerran(?) kamarin taiteilija maalausvälineet sylissään inspiraatiota etsimässä.

Ainakin tällä hetkellä korona on jo hiukan hellittänyt, ja niinpä ReumaReippaatkin päättivät katsoa tämänkin näyttelyn ihan ajan kanssa, sillä kokoontymispaikkaa pitkään etsittyään ovat nyt päättäneet pitää lokakuun tapaamisen Käsityöasemalla juuri torstaina 27.10. kello 14. Samaan aikaa ehtii vielä käväistä kadun toisella puolella kirjastossa katsomassa entisen reumakerholaisen Hillevi Karhun upeita lasi- ym. töitä. Siellä näyttely on auki kirjaston aukioloaikoina, ja torstaina siis klo. 9-16.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *