Siirry suoraan sisältöön

Martoille Vuoden kotiseututeko -palkinto

Lemin kotiseutuyhdistys palkitsi Lemin martat Vuoden kotiseututeko -palkinnolla sunnuntaina.

Martat pitivät museolla kokoustaan ja saivat samassa yhteydessä palkinnon.

Lemin Martat koostuu itsenäisistä yhdistyksistä joita ovat Huttulan Martat, Iitiän Martat, Jokivarren Martat, Kotalahden Martat, Kuukanniemen Martat (toimintaryhmä), Lemin Mukavat Martat sekä Lemin Vainikkalan Martat.
Lemin Marttojen toiminta kokoaa yhteen huomattavan suuren jäsenistön, joka on sitoutunut keskusjärjestönä toimivan kansallisen Marttaliiton arvoihin ja toimintaan. Sen jäsenistössä on monen eri ammattiryhmän osaajia.

– Tämä jäsenistöllä oleva ammatillinen tieto ja taito on saatu siirrettyä Lemin Marttojen yhdistystoimintaan, jolloin toiminnan hyödyt ovat kaikkien kuntalaisten nähtävillä ja käytettävissä. kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko perusteli valintaa.

Lemin Marttojen jäsenistön paikallinen toiminta tukee valtakunnallisen Marttaliiton yhteisiä arvoja ja toiminnan monimuotoisuutta. Toiminnan voimavara syntyy paikallisuudesta ja perinteiden vaalimisesta sekä niiden siirtämisestä tuleville lemiläisille sukupolville

Lemin Kotiseutuyhdistys myöntää Vuoden kotiseututeko -palkinnon vuosittain merkittävälle lemiläiselle yksityishenkilölle, yritykselle tai yhteisölle tunnustuksena kotiseudun hyväksi tehdystä työstä.
Tunnustuksen tarkoituksena on kannustaa yksityishenkilöitä, yrityksiä ja yhteisöjä toimimaan pienen ja aktiivisen kunnan hyväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *