Siirry suoraan sisältöön

Jouluviikko on kokousviikko

Jouluviikolla kokoontuvat sekä Lemin kunnanvaltuusto että Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuusto päättämään muun muassa ensi vuoden talousarvioista.

Lemin kunnanvaltuuston kokous on maanantaina 19.12. kello 18 koulukeskuksen auditoriossa. Esityslistalla ovat ensi vuoden talousarvio, vuosien 2023-2025 talousarvio, kuntastrategia ja Etelä-Karjalan liiton perussopimuksen uudistaminen.

Talouisarvio ja taloussuunnitelma lupaa kunnan talouteen ensi vuodelle 483.700 euron ylijäämää, ja noin 500.000 euron ylijäämää myös vuodelle 2024. Ensi vuonna epävarmuutta aiheuttaa hyvinvointialueelle siirtyvän tulomäärän tarkistus, joka otetaan huomioon valtionosuudessa. Vuonna 2024 taas TE-palvelujen siirtäminen kuntien vastuulle on epävarmuustekijä.

Investointimenot ovat ensi vuonna 347.650 euroa, mikä alittaa suunnitelmapoistojen määrän. Merkittävimmät investointikohteet ovat koulukeskus, vapaa-aika ja vesihuolto. Koulukeskuksessa korjaaan kattoa ja asennetaan aurinkovoimala, tehdään LVI-töitä ja hankitaan keittiökalusteita. Kuukanniemi on saamassa kuntoportaat, matonpesupaikkoja kehitetään ja kunnan laitureita kirkolla ja Kuukanniemessä kunnostetaan.

Pitkäaikaista lainaa varaudutaan nostamaan 350.000 euroa. Vanhoja lainoja lyhennetään lyhennyssuunnitelmien mukaan 850.000 euron edestä.

Talousarvio ja taloussuunnitelma on myös Taipaleen kirkkoneuvoston esityslistalla tiistaina 20.12. kello 18 Savitaipaleen seurakuntasalissa piedettävään kokoukseen. Seurakunnan verkkosivuilla on vain asialista, joten budjetin sisällöstä ei sivuilla nyt kerrota. Budjettia ei ole liitetty myöskään kirkkoneuvoston pöytäkirjaan, jossa asiaesittelyssä kerrotaan budjetin tunnuslukuja. 123.577 euron vuosikate ei riitä kattamaan 237.905 euron suunnitelmapoistoja, joten budjetti on 114.327 euroa alijäämäinen.

Pelkkä asialistan julkaiseminen ei vastaa Taipaleen kirkkoneuvoston helmikuussa 2021 tekemää päätöstä, että kirkkovaltuuston esityslistat julkaistaan verkossa noin viikko ennen kokousta.

Lemin kunnanvaltuusto puolestaan päätti elokuussa 2021, että kunnan viralliset ilmoitukset julkaistaan kunnan sähköisellä ilmoitustaululla . Päätös luopua lehtikuulutuksista tehtiin säästösyistä. Ilmoitustaulultakaan ei ilmoitusta valtuuston kokouksesta löydy, mutta alaotsikon kuulutukset alta löytyy linkki esityslistaan.

Juttua korjattu 19.12. kello 12.10. Korjattu yhdestä kohtaa kunnan-sana seurakunnan-sanaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *