Siirry suoraan sisältöön

Valtuusto päättää Lemin strategiasta

Lemin kunnanvaltuuston tämäniltaisessa kokouksessa päätetään budjetin ja taloussuunnitelman ohella kunnan strategiasta eli vuoteen 2030 ulottuvista tavoitteista.

Lakisääteisen kuntastrategian tulee perustua arvioon kunnan nykytilanteesta sekä tulevista toimintaympäristön muutoksista ja niiden vaikutuksista kunnan tehtävien toteuttamiseen. Kuntastrategiassa tulee määritellä myös sen toteutumisen arviointi ja seuranta.

Lemin strategia on koottu kunnan uuden sloganin ”Lemin lumo” alle. Tavoitteiltaan kunta määritellään maltillisesti kasvavaksi kunnaksi, jossa kuntalaisen on hyvä kasvaa pienestä isoksi. Kunta järjestää hyvät peruspalvelut asukkaitaan kuunnellen, yhteisöllisesti.

Palvelut syntyvät kolmen ällän periaatteella: leppoisasti, lähellä ja luovasti. Leppoisuus on maalaishenkistä, joustavaa, sujuvaa, helppoa ja harmonista. Läheisyydellä tarkoitetaan muun muassa keskustelevaa, kuuntelevaa ja henkilökohtaista palvelua, yhteisöllisyyttä, nopeutta ja joustavuutta. Luovuus puolestaan on luovien ratkaisujen etsimistä, avointa ja ketterää viestintää, ideatalkoita yhdessä kuntalaisten kanssa.

Tavoitteena on kuntalaisten hyvinvoinnin ja kunnan elinvoiman edistäminen. Hyvinvointia edistetään muun muassa tarjoamalla kuntalaisille liikunta- ja virkistysmahdollisuuksia. Tapahtumia tukemalla kuntalaisia kannustetaan omaehtoiseen toimintaan. Kirjasto on kuntalaisten monipuolinen kohtaamispaikka, ja yhteistyö kunnan ja järjestöjen välillä on aktiivista.

Elinvoima vahvistuu positiivisen kuntakuvan, läheltä saatavien asukaslähtöisten palvelujen, sujuvien liikenneyhteyksien ja viihtyisän asuinympäristön myötä. Elinvoimaa vahvistaa myös aktiivinen yhteistyö yhdistysten, yritysten, oppimisverkostojen ja organisaatioiden kanssa. Toimivat ja monipuoliset sähköiset palvelut ovat osa elinvoimaisuutta, samoin nopea ja monikanavainen viestintä.

Straregiatyön pohjaksi järjestettiin asukas-, järjestö- ja yrityskyselyjä. Kunnanvaltuusto yhdessä johtavien viranhaltijoiden kanssa piti ensimmäisen strategiaseminaarin huhtikuussa. Johtoryhmä työsti kuntastrategiaa seminaarin jälkeen. Toinen strategiaseminaari pidettiin lokakuun lopussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *