Siirry suoraan sisältöön

Kunnanhallitukselle ja -johtajalle vastuuvapus

Lemin kunnanvaltuusto myönsi viime viikon kokouksessaan vastuuvapauden kunnan viime tilikaudelta kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle vastoin tarkastuslautakunnan esitystä.

Päätös syntyi äänestyksellä, jossa yhdeksän valtuutettua ja kolme varavaltuutettua oli valtuuston puheenjohtajan Juha Mielikäisen tekemän vastaehdotuksen kannalla. Tarkastuslautakunnan esityksen puolesta äänestivät kokoomuksen Arto Penttilä ja sitoutumaton Jussi Stoor. Stoor jätti asiasta eriävän mielipiteen pöytäkirjaan.

Kunnanhallitus jatkaa

entisessä kokoonpanossa

Valtuusto päätti luottaa keskustan Anu Karhun johtamaan kunnanhallitukseen jatkossakin ja valitsi sen samassa kokoonpanossa uudelle kaksivuotiskaudelle. Samoin valtuuston puheenjohtajat – puheenjohtaja Juha Mielikäinen (kok), 1. varapuheenjohtaja Ritva Laurikainen (kesk) ja 2. varapuheenjohtaja Lasse Nisonen (ps) – jatkavat ainakin vuoden verran eteenpäin.

Lautakuntien vaali keskusvaalilautakuntaa lukuunottamatta käytiin myös uudelle kaksivuotiskaudelle. Tarkastuslautakunta jatkaa aiemmassa kokoonpanossa lukuunottamatta yhden varajäsenen vaihdosta. Perussuomalaisten Veli-Matti Rajantien tilalle nousi kristillisdemokraattien Helena Kaittola. Sitoutumaton Jussi Stoor esitti itseään tuolle varapaikalle. Kun keskustan esittämän suhteellisen vaalin takia äänestyslistojen laatiminen oli kestänyt puoli tuntia, Stoor veti esityksensä pois.

Sivistyslautakunnan kokoonpanoon tuli yksi muutos, kun paikkakunnalta pois muuttaneen kokoomuksen Tiina Sihvon tilalle valittiin Sari Papinniemi.

Tekninen lautakunta jatkaa samassa kokoonpanossa kuin kaksi aiemapaakin vuotta.

Koko valtuustokaudeksi kaksi vuotta sitten valittuun keskusvaalilautakuntaankin tuli muutos, kun Tiina Sihvon tilalle lautakunnan varajäseneksi valittiin Paula Tuomi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *