Siirry suoraan sisältöön

Saimaan huuliharpistit Savitaipaleella

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen aamutorin herätti lauantaina huuliharppumusiikki, kun Einolassa esiintyivät Saimaan huuliharpistit. Taisi olla ensimmäinen, mutta toivottavasti ei viimeinen kerta.

Tästä joukosta löytyi myös kaksi kitaraa ja laulusolistejakin. Eturivissä vasemmalta ansiokkaasti myös laulanut Taipalsaaren kippari evp Osku Savolainen, keskellä moninkertainen Suomen mestari Mauno Hongisto, Ilpo Kohonen, laulu,juonto ja kitara, takana istumassa Veikko Huoso,kitara, ja ihan takarivissä, lähes näkymättömissä ja sen vuoksi myös sekajärjestyksessä Jussi Kirvesmies, Sirpa Pakarinen,Kimmo Hyvärinen ja  Raija Huttunen. Laulua kuului myös tästä takarivistöstä…

Monta tuttua mukavaa laulua kuultiin, monipuolista musiikkia vanhanajan iskelmistä railakkaaseen jatsiin, eläväistä musiikkia raikkaaseen terassityyliin – yksi otti huuliharpun, toinen tuli mukaan, jokainen sai soittaa, iloista yhdessäoloa.(

Muistot tulvivat väkisinkin mieleen, ja piti oikein kotona etsiä vuoden 2006 Mäntyperän näyttelyistä Markku Paakkisen kirjottama juttu,. Siinä Aatto Hongiston näyttelyä avattiin, musiikista huolehti huuliharpulla Mauno, ja haitarilla kesätyttö Johanna Kunttu, joka nykyään ansioituu filmialalla. Tässä kuvassa kivimies Manne istuu runonlausuja/laulaja Hellin vieressä.

Kirjastossa olisi Maire Laarin näyttely, hänkin samoja Hongistoja. Kuinka se onkin tuo lahjakkuus sattunut samoihin  saumoihin. Aaton nimi näkyy vieläkin usein telkkarissa lavastajana, ja suvun nuorisossa ilmenee taiteellisuuden vahva nousu.

Kaunis ilma, mukava musiikki; torikansa vaikutti hyvin tyytyväiseltä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *