Siirry suoraan sisältöön

”Yhteisöllisyys on valtava voima”

Suomen nuorisoseurojen pääsihteeri Anniina Laaksonen korosti puheessaan Lemin nuorisoseuran yhteisöllisyytä ja talkoohenkeä, kun seura sunnuntaina juhli 130 vuottaan. Juhla itsessään oli niistä osoitus.

Juhla kokosi eri-ikäiset nuorisoseuralaiset yhteen. Aikuisten tanhutanssiryhmä oli yksi juhlan esiintyjistä.

– Lemin nuorisoseura on Lemillä keskeinen harrastustoiminnan jörjestäjä ja kulttuurituottaja. Se noudattaa täydellisesti nuorisoseuraliikkeen arvoja: osallisuutta, yhdenvertaisuutta, moninaisuutta ja yhteisöllisyyttä, Anniina Laaksonen sanoi.

Saimaan nuorisoseurojen puheenjohtaja Sini Lindström (vas.) juttelemassa pääsihteeri Anniina Laaksosen, teatteriohjaja Sami Sivosen ja Saimaan nuorisoseurojen toiminnanjohtaja Tuija-Liisa Leinon (selin) kanssa.

Saimaan nuorisoseurojen puheenjohtaja Sini Lindström kuvasi Lemin nuorisoseuraa keskusseuran helmeksi, pienen paikkakunnan seuraksi, jolla on suuri taiteellinen sydän.

Lemin nuorisoseuran puheenjohtaja Jaana Sinkko kiitti avaussanoissaan sekä seuralaisia että sen tapahtumissa kävijöitä. Hän muistutti, että seurasta on huolehdittava jatkossakin rakkaudella ja lämmöllä.

Puheenjohtaja Jaana Sinkko toivotti juhlavieraat tervetulleiksi.

Juhla oli samalla näyttö seuran ja lemiläisten kulttuurityöstä. Ojelmaa esittivät Lemin Laulumiehet, nuorisoseuran aikuisten tanhutanssiryhmä ja Liisa Junnonen, usein nuorisoseuran näytelmissä nähty – nyt lausumassa.

Lemin Laulumiehet esittivät laulut Sininen ja valkoinen ja Kotiseutuni.
Liisa Junnonen lausui Jacques Prevert’iä ja John Lennonia.

Juhlassa palkittiin suuri joukko ahkeria ja ansioituneita nuorisoseuralaisia. Ensimmäisenä palkittiin Pentti Kauppi Hernannin arvonimellä.

Hermannin rintamerkin ja kunniakirjan luovuttivat Pentti Kaupille Anniina Laaksonen ja Tuija-Liisa Leino.

Kuparisen tunnustusmerkin saivat Hannu Hovi, Arto Heimonen ja Kai Gren, Kuparisen ansiomerkin Miia Haiko ja Anu Pesari-Junnonen, hopeisen ansiomerkin Tuija Muukka, hopeisen tunnustusmerkin Aira Gren, Arto Penttilä, Airi Peutere, Markku Peutere, Pirjo Nykänen, Liisa Junnonen, Juha Junnonen ja Jussi Sinkko, hopeisen ansiomerkin lehvillä Anna-Liisa Pikkarainen, Liisa Haiko ja Jaana Sinkko. Kultainen ansiomerkki kiinnitettiin Leena Uskin rintapieleen.

Leena Uski sai ansiomerkkinsä viimeisenä muiden palkittuhen seuratessa. Palkitsijana puheenjohtaja Sari Lindströn ja pääsihteeri Anniina Laaksonen.

Nuorisoseuran tulevaisuus on nuorten. Nuorille toimijoille ojennettiin avainnauhat; ehkä joku heistä vielä ripustaa siihen Tapiolan avaimet, puheenjohtaja Jaana Sinkko toivoi.

Nuoria näyttelijöitä ohjaava Sami Sivonen ripusti avainketjut nuorten kaulaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *