Siirry suoraan sisältöön

Kirkkoneuvosto haluaa palkata viidennen papin

Taipaleen seurakunnnan kirkkoneuvosto päätti pyytää Mikkelin tuomiokapitulilta viranhoitomääräystä pastori Maija Korhoselle seurakuntapastorin virkaan huhtikuun alusta alkaen.

Korhonen sijaistaa parhaillaan Lemin kirkkopiirin aluepastori Tapio Kilpiää, jonka virkavapaa päättyy maaliskuun lopussa. Korhonen on ollut halukas jatkamaan seurakunnan palveluksessa sijaisuuden päätyttyäkin.

”Kirkkoherran tärkein työ on johtaminen. Tätä kirkkoherran tärkeintä tehtävää ei kukaan muu pappi voi vuosilomia lukuun ottamatta hänen puolestaan hoitaa. Ns. perustyö – jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset – ei tämän vuoksi voi kirkkoherran työssä olla samalla lailla keskiössä kuin muiden pappien kohdalla. Mikäli seurakunnassa on vain neljä pappia, perustyö vie kirkkoherran työajasta suuren ajan, mikä on pois ydintehtävän hoitamisesta”, kirkkoherra Lea Karhinen perusteli viidennen papin tarvetta.

Kirkkoneuvostossa Elma Mikkola ja Anu Karhu vastustivat pyynnön lähettämistä tuomiokapituliin, mutta jäivät vähemmistöön. Karhun mukaan päätös riitelee kirkkovaltuuston päättämän talousarvion henkilöstösuunnitelman kanssa.

Taipaleen seurakunnan pappeina Karhisen ja Kilpiän lisäksi toimivat Savitaipaleen aluepastori Hanna Kilkkinen ja Taipalsaaren kirkkopiirin kappalainen Risto Koskimäki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *