Siirry suoraan sisältöön

Hilavitkuttimesta Laabalaahan

Ismo Tuhkalainsen töitä Charlotan kamarissa

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen kirjaston lukusalin seinillä on todella värikästä ja mielikuvituksellista taidetta, joka sopii vallan mainiosti siistien ja suorien suurten pintojen nykykotien sisustuselementeiksi. Taulut ovat suurehkoja nelikulmaisia ja värikylläisiä; katsoessaan voi itse pohtia mitä taulu mahtaa esittää, tavanomaista asetelmaa saa hakemalla hakea. Mutta on siellä ihan hurmaavan seesteinen punertava kuva nimellä ”sumu haihtuu”, tässä kuvassa edessä. Siinä aamusumun takana näkyy rantaviiva ja hiljaiset rantapuut.

Taiteilijan ”työpöytä” on aseteltu vitriiniin, teokset on tehty akryylillä ja sekatekniikalla, mukavasti tähän on tekemisen tuska tungettu pieneen tilaan, ja kuvana se kävisi yhdestä taulusta, lasin valon heijastuksineen kaikkineen.

Monet työt ovat hyvin värikkäitä, ja jokainen katsoja löytää niistä omat mielipiteensä. Tässä ihmeellisessä kuplakuvassa on jotain herkkää ja mielikuvitusta kiehtovaa. 

Suurehkoja kuvia on mahtunut paljon salin seinille ilman että tulisi ahdas vaikutelma, asettelu on rauhallinen ja tarkoin harkitun tuntuista. Näyttelyä pääsee katsomaan  28.3 saakka maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 12-19 ja torstaisin kello 9-16

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *